3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Muş'un aydınlık geleceğine yatırım

TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN MUŞ ZİYARETİ

Muş Üniversitesi rektörlük binasının temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bu temelin sadece rektörlük hizmet binasının inşaatını başlatmaktan ibaret olmadığını belirterek, "Kampüs, Muş'un aydınlık geleceğinin de kapılarını açacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi rektörlük hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Suvaran ve Güzeltepe köyleri arasındaki yerleşkede gerçekleştirilen törene TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, DTP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman, Ak Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kamu kurum amirleri, üniversite çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 "MUŞ'UN GELECEĞİNE DÖNÜK BİR TEMEL ATIYORUZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, aynı zamanda Muş'un geleceğine dönük temel attıklarını söyledi. Üniversitenin gelecek 20 yılını hazırladıklarını vurgulayan Prof. Dr. İnanç, "Muş coğrafik yapısı itibarıyla tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomik yapıya sahip. Ama Muş, Alparslan Üniversitesi ile beraber eğitim temelli bir üniversite kenti olabilir. O açıdan biz üniversitenin gelecek 20 yıllık planını hazırlarken

aslında Muş ilinin gelecek 20 yılını tasarladığımızı ifade ettik. Bugün burada aslında Muş Alparslan Üniversitesi'nin temelini atarken yine Muş'un geleceğine dönük temel attığımızı düşünüyoruz" dedi.

 "ANLAMSIZ PROTOKOL TARTIŞMASI GELİŞMELERİ GÖLGELEDİ"

Vali Erdoğan Bektaş ise konuşmasında, dün havaalanında yaşanan protokol krizine değindi. Bektaş, "Muş'ta göreve başladığım zaman sizce de malum olan rakamlar ve tabloyla karşılaştım. Bugüne kadar gerek vatandaş gerekse de bürokrasi tarafından yürütülen ağlamacı, sızlanmacı, sürekli isteyen, sürekli teşvik ve destekler peşinde koşan politikalarla Muş'un ulaşabildiği derecenin 81'inci il olmaktan öteye gitmediği ortadaydı. Aynı zamanda ilimiz Muş'taki herkesin dile getirdiği o büyük gelişme potansiyelinin

de fark ederek hükümetinizin de olaya bakışından cesaret alarak farklı bir anlayışla işe başladı. Şehrin bütün potansiyelini, bütün imkanlarını değerlendirerek devreye almak, şehri kendi gücüyle ayağa kaldırmak için bürokrat ve siyasetçi arkadaşlarımızla, şehrin iyi niyetli girişimci insanlarımızla el ele vererek büyük bir çabanın içine girdik. Bu aşamadan çalışmalardan umutlu olduğumuzu, ülkemizin 81'inci ilimizde bile bir şeylerin başarılabildiğini görmek beni mutlu ediyor. Gerçekten ilimizi bütün temel

dinamikleri devreye girmek üzeredir. Bu gelişimin ve umutlarımızın bir takım anlamsız protokol tartışmalarıyla gölgelenmesi üzüntüsünü, hayal kırıklığını yaşadığımızı da ifade etmeden geçemeyeceğim" dedi.

 "KAMPÜS, MUŞ'UN AYDINLIK GELECEĞİNİN DE KAPILARINI AÇACAKTIR"

Üniversitenin Muş'un çehresini değiştireceğini ifade eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de; "Burada Muş Alparslan Üniversitesi'nin rektörlük hizmet binasının temelini atacağız. Bu sadece rektörlük hizmet binasının inşaatını başlatmaktan ibaret bir iş değildir. Nasıl ki bundan tam 938 yıl önce Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi ile milletimize Anadolu'nun kapılarını açmışsa inanıyorum ki bu rektörlük hizmet binası ve bunun arkasından burada yükselecek olan kampus Muş'un aydınlık geleceğinin de kapılarını açacaktır. Üniversiteler ülkenin kalkınmasında önemli görevler üstlenmiş kuruluşlardır, birimlerdir. Benim bu tespitimi en sade Muşlu kardeşim dahi ayak üstü bana söylemiştir. Muş üniversitesinin Türkiye'nin 15-20 yıl önce kurulmuş üniversitelerin seviyesine gelmesi halinde ilin makus talihini yenecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan rektörlük hizmet binasının temeli TBMM Başkanı Şahin tarafından atıldı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN MUŞ ZİYARETİ
TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN MUŞ ZİYARETİ
TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN MUŞ ZİYARETİ
TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN MUŞ ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 17:40:00
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 19:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devrim IP: 79.211.106.xxx Tarih : 10.10.2009 14:52:53

sayin milet vekilim siri sakik musta yapmakta oldugun calismaklardan seninle onur duyuyoruz herzamn arkandayiz senin sirdin hic bir zamn yere gelmez bu senin yaptigin calismalarinla herzaman kazncin oldu saygilarimla devrim almanyadan mus hasköyden sayin milet vekilim