4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'un 'demir bilek'i Alev

Muş'ta bir ilki gerçekleştirerek yıllardır bilek güreşi sporu ile ilgilenen ve katıldığı birçok Gençler Türkiye Bilek Güreş Şampiyonası'nda birincilikler, Avrupa'daki yarışmalarda dereceler kazanan Alev Baba, şimdi 45 erkek bilek güreşçisine antrenörlük yapıyor.
Türkiye'de kendi alanında tek bayan antrenör olduğunu belirten Alev Baba yaptığı açıklamada, Muş'ta bayan sporcu bulamayınca erkekleri çalıştırmak zorunda kaldığını söyledi. 21 yaşındaki Alev Baba 1997 yılında bilek güreş sporuna başladı. Çeşitli sağ ve sol bilek güreş şampiyonasına katılarak 26 kez gençler Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Alev Baba, 75 kiloda Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü de bulunduğunu hatırlattı. Spora başladığında başta ailesi ve yakın akrabaları olmak üzere çevresindekilerden tepki aldığını vurgulayan Alev Baba, "Buna rağmen çok sevdiğim sporu yaparak hem bölgedeki bu tabuyu yendim, hem de Türkiye ve Avrupa'da kendimi kanıtladım. Bu sporu Muş'ta geliştirmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ikinci kademe antrenör olarak çalışıp bilek güreş sporcusu kayıtlarına başladım. Ancak 4 bayanın dışında bilek güreş takımını müracaat eden olmayınca erkek sporcu kayıtları aldım. Şu anda 45 erkek 4 bayandan oluşan bilek güreş takımını çalıştırıyorum" dedi.
Halen 75 kiloda Türkiye birincisi olan Alev Baba, çalışmalarını erkek sporcularla çalışmalarını sürdürerek şampiyonalara hazırlandığını kaydetti.
Muş-iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 17:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rasit yildiz IP: 84.60.170.xxx Tarih : 21.06.2008 04:34:50

merhaba arkadaslar ben kücüklüyümden beri bilek güresini severim yaparim bu is kaliba bakmaz bunu ögrendim benden iki kat iri ve uzun insanlari yendim kücük paralarda kazandim kisacasi bu isi resmiyete gökmeyi düsünüyom ama ben almanyada yasiyom burda basvuracagim bilek güresi yarismasi yapan yerler yok bu sporun tanitilmasi lazim