4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'un SBS 1.'si Kardelen

MUŞ'UN SBS BİRİNCİSİ KARDELEN SÖNMEZ

Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu öğrencisi Kardelen Sönmez, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puanla Türkiye birincileri arasındaki yerini aldı.

SBS'de soruların tamamına doğru cevap veren Kardelen Sönmez, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ve Kardelen Sönmez'in ailesini makamında kabul eden Vali Bektaş, başarısından ötürü birinci olan öğrenciyi kutladı. Kardelen Sönmez'in başarısının mazeretleri ortadan kaldırdığını belirten Vali Bekta,; "Muş'ta ilköğretimini bitiren bir kızımız tüm sorulara doğru cevap vererek birinciler arasındaki yerini aldı. Tabii ki bu bize çok şey anlatıyor. Bu başarı bütün mazereti geçersiz kılıyor. Muş'ta eğitime önem verilmediği, öğretmenlerin öğrencilerle ilgilenmediği mazeretlerini boşa çıkaran Türkiye birincisi var. Bunu daha önce de Muş'ta görmüştük. Ama daha önce birinci olan kızımız ilköğretim son dört yılını Muş'ta okumuştu. Bu kızımız ise ilköğretimini tamamını Muş'ta okudu. Kendisini, ailesini, öğretmenlerini kutluyorum. Hayallerine ulaşmasını diliyorum ve bunun bütün çocuklara örnek olmasını istiyorum. Tablo önümüzde, hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki biz hakkını verelim. Karşılıkları bizi bekliyor" dedi.

Büyüdüğü zaman büyük bir şirkette CEO olarak çalışmak istediğini ifade eden SBS birincisi Kardelen Sönmez ise; "Ailemin, öğretmenlerin çabasını boşa çıkarmadığım için sevinçliyim. Bu sadece benim başarım değil. Bu aynı zamanda öğretmenlerimin, dershanemin ve ailemin başarısı. Boğaziçi Üniversitesi'nde okumak istiyorum. İleride büyük bir şirkette CEO olmak istiyorum. Hedefim belki büyük ama olmayacak bir şey değil. İmkansız diye bir şey yok. İstediğimiz zaman her şey olabiliyor" diye konuştu.

Kızının inanıp başardığını söyleyen Kardelen Sönmez'in babası Reşit Sönmez de, kızının planlı bir şekilde ders çalıştığını söyledi. Kardelen'in ders çalışma planından taviz vermediğini belirten Reşit Sönmez, ayrıca kızının öğretmenlerine de teşekkür etti.

Geçmiş yıllarda da Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncüsü çıkardıklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise, çalışmanın önünde hiçbir engel olmadığını tekrar gördüklerini kaydederek; "Kardelen kızımız son üç yıllık puanlarını hesapladığımız zaman Türkiye'de ilk 10'a girmiş durumda. 8'inci sınıflarda ise tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincileri arasındaki yerini almış durumda. Bu başarıyla Türkiye'de çok başarı olan liselere istediği şekilde kayıt yapma imkanını elde etmiş olacak. Ayrıca burslu olarak eğitimine devam etme imkanına da sahip olacak. Muş'ta geçmiş yıllarda da başarılı öğrencilerimiz oldu. Türkiye birincisi, Türkiye üçüncüsü olan öğrencilerimiz oldu. İlimizin de şartlarını düşündüğümüzde imkansızlıkların başarıya engel olmadığını görüyoruz. İlimizin yüzde 64,5 kırsalda yaşıyor. Yani çoğunluğu kırsalda yaşayan iller sıralamasında ilk sıradayız. Ama kızımızın başarısı şunu gösteriyor, çalışmanın önünde hiçbir engel yok" şeklinde konuştu.

MUŞ'UN SBS BİRİNCİSİ KARDELEN SÖNMEZ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 11:50:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?