4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Muş'un sorunu çarpık kentleşme

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşların bina ruhsat işlemlerine yeterince ilgi göstermediğini ve birinci derece deprem bölgesi olan Muş'ta, çok katlı evlerin yapılmasının tehlikeli olduğunu söyledi.
Makamında düzenlediği basın toplantısında Muş'ta ruhsatsız çalışan işyerleri, kaçak inşaatlar ve çarpık yapılaşma konularında açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Belediyesi'ndeki kontrol mekanizmasının bugüne kadar hiç çalışmadığını belirtti.
Birinci derece deprem bölgesi olan Muş'ta yüksek katlı binaların yapılmasına bir anlam veremediğini söyleyen Necmettin Dede, "Gün geçtikçe Muş'un yapılaşması daha da çarpık hale geliyor. Bunu araştırdığımızda işlerin ruhsatlara ve hatır gönüle kaldığı görülmüştür. Belediyenin, ruhsat işlemleri ile yeterince alakadar olmadığı görülmüştür. Deprem bölgesi olan Muş'ta, 8-9 katlı binaların yapılması felakete davetiye çıkarıyor. 1966 Varto depremi gibi bir depremde Muş'ta felaket yaşanır. Yapılaşma kontrol altında yapılmamış. Cadde ve sokakları dolaştığım zaman, imara uygun çalışmalar görmek çok zor" dedi.
Göreve başladığı günden itibaren ruhsat işlemlerini durdurduğunu söyleyen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, "İldeki inşaatların yüzde 70'i ruhsatsız. İnşaatlar konusunda hiçbir denetim yok, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Belediyeden ilk olarak su basmasına kadar ruhsat verilir. Sonra yeni bir ruhsat daha alınması gerekir. Ancak Muş'ta ilk aşama için alınan ruhsatla binalar yapılmış. Bugüne kadar denetim, proje ve plan uygunluğu hiç gözetilmemiş" diye konuştu.
MUŞ - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 23:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?