4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Nevruz ateşi yandı

MUŞ'TA NEVRUZ KUTLAMASI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanlığı tarafından Nevruz etkinliği düzenlendi.

Etkinlik için sabah erken saatlerde Şehit Stadyumu altındaki boş alana gelen vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan kontrol noktalarından, üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. Etkinliğe katılmak üzere kontrol noktalarına gelen çocuklara polisler tarafından şeker verildi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar mahalli sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde saatlerce halay çekti. Nevruz ateşini BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve BDP'li belediye başkanları tarafından yakıldı. Etkinlikte vatandaşlara hitap eden Sırrı Sakık, taş atan çocuklara verilen cezaları eleştirerek, iktidar ve muhalefet liderlerine yüklendi.Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçı Şehriban'ın seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe parçalarla alandakiler gönüllerince eğlendi.

Saat 10.00'da başlayan etkinlikler yaklaşık 6 saat sürdü. Şehir Stadyumu altındaki boş alanda düzenlenen etkinliklere BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP'li belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MUŞ'TA NEVRUZ KUTLAMASI
MUŞ'TA NEVRUZ KUTLAMASI
MUŞ'TA NEVRUZ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 21:05:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?