4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Nevruz neşe içinde kutlandı

Nevruz Bayramı Muş'ta düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlü tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Muş Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ersan Aslan kurum amirleri ve öğrenciler katıldılar. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören, yakılan Nevruz ateşinin yakılmasının ardından sona erdi.

Öte yandan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen kutlamalar da Muş Kapalı Spor Salonu'nun yanındaki boş arazide yapıldı. Saat 10.00'da başlayan etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar, polis tarafından arandıktan sonra alana alındı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kutlamalara DTP Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman da katıldı. Kutlamalarda konuşan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, halkın Nevruzunu katlayarak, "Bu nevruzu özgürleştirmek adına sizlerin ne kadar acı bedeller ödediğini hepimiz biliriz. Daha önceden Nevruzu kutlamak için dağlara çıkar ateş yakardık. Nevruzu özgürleştirmek için bedel ödeyen herkesin önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Düzenlenen etkinlikler daha sonra Nevruz ateşinin yakılmasının ardından yerel sanatçıların söyledikleri şarkılarla sonlandırıldı. Nevruza katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?