27
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Oğlunun anısına Muş'ta okul yaptırıyor

Amerika'da yaşayan hayırsever bir Türk vatandaşı, iki yıl önce bir tren kazasında kaybettiği oğlunun anısına Muş'ta okul yaptırıyor. 

California eyaletinin San Francisco kentinde lokanta işletmeciliği yapan Ali Küç, 13 yaşındaki oğlu Fatih Küç'ün 18 Nisan 2006 tarihinde tren kazasında ölmesi nedeniyle aldığı 150 bin dolar tazminat ile Muş'un Karakale beldesinde 8 derslikli okul yaptıracak. Muş Valiliği toplantı salonunda Vali Erdoğan Bektaş'ın katılımı ile düzenlenen protokol imza töreninin ardından 150 bin doları Ziraat Bankası'nın Muş Şubesi'ndeki Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktaran Ali Küç, Türkiye'nin her yerinin kendisi için aynı olduğunu ve tazminatı okul yapımında harcamaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi. 

Oğlunun ismini bir eğitim kurumunda yaşatmaya karar verdiğini söyleyen Ali Küç, Fahret Çubukçuoğlu isimli Muşlu arkadaşının vasıtası ile okulu burada yaptırmak istediğini belirterek, "2'si kız 1'i erkek olmak üzere 3 çocuğum vardı. Ancak 2006 yılında bir tren kazasında oğlumu kaybettim. Bu olayın ardından devam eden adli sürecin sonucunda 150 bin dolar tazminat aldım. Bu tazminat ile okul yaptırıp oğlumun ismini vermeye karar verdim. Muş'un Karakale beldesinde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıp eğitime katkı sağlayacağım ve oğlumun adı bu okul ile yaşayacak" dedi. 

Muş Valisi Erdoğan Bektaş da okulun yapımına kış mevsiminin bitmesinden sonra başlanacağını ve bu örnek davranışın takdire şayan olduğunu vurgulayarak, "Elim bir kazada oğlunu kaybeden bir babanın oğlunun anısına okul yaptırması çok anlamlı ve örnek alınacak bir davranış. Bu davranışın tüm işadamlarına örnek olmasını istiyorum. Eğitim konusundaki duyarlılığından ötürü hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Kendisi okulumuz için 150 bin dolar bağışta bulundu. Geri kalan kısmı ise İl Özel İdaresi bütçesinden karşılayarak Karakale beldesine 8 derslikli bir okul kazandırmış olacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?