3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Öğrenci az olunca karne dağıtımı 2 dakikada bitti

Muş’un Erencik Köyü İlköğretim Okulu’ndaki karne dağıtımı, öğrenci sayısının azlığı sebebiyle 2 dakika içerisinde tamamlandı. 30 haneli ve 160 nüfuslu Erencik köyünde çocuk sayısının az olması köy okulunda ilginç görüntüler oluşturuyor.

Türkiye genelinde bir çok okulda öğrenci fazlalığı sebebiyle sınıflar yetersiz kalırken, Erencik Köyü İlköğretim Okulu’nun sadece 11 öğrencisi bulunuyor. Birinci sınıfta 2, ikinci sınıfta 4, dördüncü sınıfta 3 ve beşinci sınıfta 2 öğrencinin eğitimini sürdürdüğü köy okulundaki karne töreni sadece 2 dakika sürdü.

2004-2005 eğitim ve öğretim yılında 2 mezun veren ve yeni başlayacak eğitim ve öğretim yılında da 4 öğrenci kaydının yapılacağı Erencik Köyü İlköğretim Okulu’nun tek öğretmeni Mehmet Dal, yeni kayıtlarla okul mevcudun 13’e yükseleceğini söyledi. Hiç bir öğrencinin zayıfının olmadığını ve öğrenci sayısının az olması sebebiyle kısa süre içerisinde karneleri dağıttığını söyleyen Mehmet Dal, "Köyde okul çağına gelip de okula gitmeyen çocuk yok. Bu yıl 2 öğrencimizi mezun ettik ve dört öğrencinin kaydını yapacağız" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki öğrenci sayısı bakımından sayılı okullar arasında bulunan Erencik Köyü İlköğretim Okulu’ndan mezun olan Mihriban Özmen ve Zübeyde Coşkun da arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 13:07:05
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?