3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Öğrenci servisi mahsur kaldı

Muş'ta hafta sonu tatilini geçirmek için köylerine giderken yolda mahsur kalan öğrenciler, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonrası kurtarıldılar.

Muş'un merkeze bağlı Taşoluk köyünde bulunan Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitimlerini sürdüren ve hafta sonu tatilini geçirmek için Muş merkeze bağlı Yukarı Yongalı köyünün Çengili mezrasına giden öğrencileri taşıyan minibüs karla kaplı yolda mahsur kaldı. Süleyman Arslan idaresindeki 49 J 1261 plakalı minibüste bulunan 21'i öğrenci ve 4'ü köylü olmak üzere 25 kişi yolda kalınca İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yardım istediler. Köylülerin kurtarılması için harekete geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri Çengili mezrasının yolunu ulaşıma açarak mahsur kalan öğrencilerle köylüleri kurtardılar.

Yukarı Yongalı Köyü Muhtarı Abdurrahhim Arslan, araçta mahsur kalan öğrencilerin son anda kurtarıldığını söyleyerek, "Köyümüzün yolu kar sebebiyle ulaşıma kapalıydı. Hafta sonunda yatılı okullarda okuyan öğrencilerimiz tatillerini geçirmek için köye geliyorlar. Ancak bu hafta etkili olan kar yağışı sebebiyle çocukları taşıyan minibüs köye üç kilometre kala kara saplanınca öğrenciler mahsur kaldılar. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden gelen greyderler yolu açarak mahsur kalan çocukları kurtardılar" dedi.

Yolda mahsur kaldıklarını ve 5 saat sonra yolun açılması ile kurtarıldıklarını söyleyen öğrenciler, "Çok korktuk ve donma tehlikesi geçirdik. Hafta sonu tatilini geçirmek isterken korku dolu saatler geçirdik. Ama sonunda yolumuz açılarak aracımız kara saplandığı yerden çıkarıldı ve bizde köyümüze ulaştık" diye konuştular.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Saha Amiri Fikret Sevgin ise, "Bize ihbar gelir gelmez bölgeye en yakın ekibimizi Çengili mezrasına yönlendirdik. Ekiplerimiz kısa süre içerisinde buraya ulaşarak yolu ulaşıma açıp mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıp köylerine kadar götürdüler. Çocukların araçta bulunması kurtarma çalışmalarının önemini daha da arttırdı. Çünkü soğukta çocukların dayanması çok daha zor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 20:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?