3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Öğrenciler yürümekten kurtuldu

ÖĞRENCİLER KİLOMETRELERCE YÜRÜMEKTEN KURTULDU

Muş Belediyesi, ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü merkeze bağlı Şeker İlköğretim Okulu ve 75. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu'na ücretsiz servis tahsis etti.

Merkeze bağlı Tekyol ve Yarpuzlu köyleri ile Sanayi Mahallesi ve Çizmeburnu mevkiindeki öğrencilerin ulaşım sıkıntısı giderildi. Her gün yaklaşık 3 kilometre yol kat edip okullarına gelen öğrencilere Belediye Başkanlığı tarafından otobüs tahsis edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muş Belediyesi'ne hibe edilen 4 yolcu otobüsünden birini bu bölgedeki öğrencilere tahsis ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, ihtiyaç duyulması halinde otobüs sayısını arttırabileceklerini söyledi.

Öğrencilerin her gün kilometrelerce yol kat ettiğini ifade eden Başkan Necmettin Dede, ayrıca öğrencilerin büyük bir tehlike ile de karşı karşıya olduklarını belirtti. Bu uygulama ile olası bir faciayı da önlemiş olduklarını söyleyen Dede; "Havaalanı ve terfi merkezilerine gittiğim zaman orada öğrencilerin dağınık bir şekilde gittiklerini gördük. Bu yolda öğrencilerin dağınık bir şekilde gitmesi ve üst geçitlerin olmaması facia yaratabilir. Bu manzaraları gördükten sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bana verilen otobüslerden birini 75. İMKB ve Şeker ilköğretim okullarındaki öğrencilerimize tahsis ettik. Bu uygulama ile olası bir kazayı da önlemiş olduk. Çünkü o bölgede üstgeçit yok ve çocuklarımız trafiğin en işlet yolduğu yolda yürüyorlar. O ilköğretim okulu öğrencileri yolda araç durdurmak istiyorlar. Bu manzara hem kötü hem de olası bir felaketin geleceğinin göstergesiydi. Bugünden itibaren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerden biriyle öğrencilerimizi evlerinden okula, okuldan evlerine taşıyacağız. Burada 200'e yakın öğrenci taşınacak. Şimdilik bir otobüs tahsis ettik, eğer yetersiz gelirse diğer otobüsleri de devreye sokarız" dedi.

75 Yıl İMKB İlköğretim Okulu altıncı sınıfta eğitim gören Kübra Tuncer isimli öğrenci ise, her gün Sanayi Mahallesi'nde yürüyerek okula geldiğini belirterek; "Biz evimizden okula yürüyerek gidip geliyoruz. Yollar çok tehlikeli. Zor şartlarda okula gidiyoruz. Belediye Başkanımız bize araç tahsis etmiş. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra otobüsle daha rahat evimize ve okulumuza gidip geleceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen otobüs ile bugün itibariyle 75. Yıl İMKB ve Şeker İlköğretim Okulu'nda eğitim gören toplam 187 öğrenciyi her gün ücretsiz taşıyacağı bildirildi.

ÖĞRENCİLER KİLOMETRELERCE YÜRÜMEKTEN KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 15:59:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 17:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?