4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Öğrencilere trafik eğitimi

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Muş'un Hasköy İlçe Emniyet Amirliği tarafından 700 öğrenciye meydana gelebilecek kaza ve tehlikelerden kendilerini ve ailelerini korumaları amacıyla trafik eğitimi verildi.

Hasköy Emniyet Amirliği brifing salonunda, Alparslan İlköğretim Okulu, 100. Yıl Gazi İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Erkek YİBO, Kız YİBO, Merkez İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerine gruplar halinde trafik eğitimleri verilmeye başlandı. Trafik bilincini eğitimle kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Emniyet Amirliği yetkilileri, öğrencileri sorumluluk sahibi birey olmaları için çeşitli eğitimlere tabi tutarak, topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirttiler.

Öğrencileri trafik bilincini aşılayıp, trafikte sorumluluk sahibi olmaları için trafik eğitimleri vermeye başladıklarını ifade eden İlçe Emniyet Amiri Hakan Yağmur, "Öğrencilerimizi trafikte sorumluluk sahibi olmaları açısında eğitimlere aldık. Öğrencilerin trafikte meydana gelebilecek kaza ve tehlikelerden kendisini ve arkadaşlarını koruyup, aile fertlerinin de trafikte yaya, yolcu ve sürücü olarak yapacağı yanlış davranışlar karşısında onları uyararak trafik konusunda bilinçli ve sorumlu kimliğe sahip olmalarını hedefledik" dedi.

İlçe Emniyet Amirliğinde görevli tek trafik polisi Yasin Küçükbahar tarafından verilen eğitimler ile trafikte sorumluluk bilinci kazandıklarını belirten öğrenciler ise, Muş-Bitlis Karayolunda uygulamalı eğitim alarak, kendilerine verilen eğitimi pratikte uygulamaya koydular.

Araçları durdurarak ehliyet ve ruhsat soran öğrenciler gerekli kontrolleri yaptıktan sonra da araçların kontrollü bir şekilde geçiş yapmasını sağladılar.

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 14:06:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 14:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed elitaş IP: 86.108.130.xxx Tarih : 20.02.2010 13:20:48

polis teşkilatına tşk ederim polis daha heyecan verici oldu