9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Öğrencilere verem dersi

ÖĞRENCİLER VEREME KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR

Muş'un Varto ilçesinde Merkez Sağlık Ocağı Başhekimliği tarafından Verem Eğitim ve Propaganda Haftası kapsamında verem seminerleri verildi.

Varto Çok programlı Lisesi (ÇPL) öğrencilerine Merkez Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Furkan Kırık tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda verilen seminerde, verem hastalığı, sebep ve sonuçları ile tedavi yöntemleri anlatıldı. Her yıl 8 milyon kişinin verem hastalığına yakalandığı belirtilen seminerde, bunların 2 milyonunun öldüğü bilgisi verildi.

Verem hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Faruk Kırık, verem hastalığının, en sık akciğerlerde olmak üzere tüm organları tutabilen, bulaşıcı ve tedavi olunmazsa öldürücü bir hastalık olduğunu söyledi. Dünya nüfusunun üçte birinin verem mikrobu ile taşıdığını ifade eden Kırık; "Her yıl 8 milyon kişi verem hastalığına yakalanmakta, bunlardan 2 milyonu ölmektedir. Öksürük 15 günden fazla süren ve inatçı karakterde öksürük en sık görülen belirtidir. Balgam ve kan tükürmede, bazı durumlarda, özellikle teşhis ve tedavide geç kalınırsa, kanlı balgam görülebilir. En iyi korunma, bulaştırıcı verem hastalarının erkenden bulunması ve etkili tedavisidir. Şikâyetimiz olursa Verem Savaş Dispanserlerine başvurmalıyız. Verem hastalığına yakalananların aileleri ve yakınları Verem Savaş Dispanserlerine davet edilerek kontrol edilir. Yeni hasta bulunursa tedavi edilir. Bulaştırıcı olan hastaların yakın temaslılarına koruyucu ilaç verilir" dedi.

Seminerde Dr. Kırık ve hemşire İnci Su tarafından katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

ÖĞRENCİLER VEREME KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR
ÖĞRENCİLER VEREME KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 15:42:03
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 17:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?