8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Öğrencilerin 'gün ışığı' sevinci

ÖĞRENCİLERİN 'GÜN IŞIĞI' SEVİNCİ

Muş'un Bulanık ilçesindeki Vali Selahattin Hatipoğlu Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğretmenleri tarafından başlatılan 'Gün Işığı Projesi' kapsamında toplanan giyim malzemeleri öğrencilere dağıtıldı.

Vali Selahattin Hatipoğlu Kız YİBO öğretmenleri tarafından başlatılan ve Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez'in de destek verdiği proje kapsamında öğrencilere giyim yardımı yapıldı. Köy okullarına imkanları dahilinde yardımlarda bulunmak için çalışmalarının sürdürüldüğünü söyleyen Okul Müdürü İshak Bostancı, yardım çalışmasını başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İhtiyaç sahibi öğrencilere daha fazla yardım etmek için düzenlenen 'Gün Işığı Projesi'ne şubat ayının sonuna kadar devam edeceklerini söyleyen Bostancı, "Başlattığımız projeyle çeşitli yerlerdeki öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumları katkıda bulundular. Gelen malzemelerden bazılarını Günbatmaz köyümüzdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttık. Buradaki 30 öğrenciye mont ve ayakkabı dağıttık. Ayrıca çok sayıda kırtasiye malzemesi de elimize ulaştı. Bu malzemeleri okulumuzda hediye paketi haline getirip hazırladıktan sonra birkaç köy okulu öğrencilerine daha yardım edeceğiz. Şu an elimizdeki malzemelerle 3 veya 4 köye yardım edebiliriz. Kampanyamız şubat ayının sonuna kadar devam ediyor. O zamana kadar malzemelerin artacağını umuyorum. Biz de daha çok çocuğu sevindirmiş oluruz" dedi.

Yardım dağıtımında hazır bulunan Bulanık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aral ise, "Maddi durumu iyi olan insanlar, en azından bir veya birkaç çocuğun masraflarını üstlenebilir. Bu da hem eğitime katkı sunmuş olur hem de o çocukların gelecekle ilgili ümitlerini arttırmış olur. Bu yardımların diğer hayırsever vatandaşlarımıza örnek teşkil etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN 'GÜN IŞIĞI' SEVİNCİ
ÖĞRENCİLERİN 'GÜN IŞIĞI' SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 17:46:01
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 18:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?