4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Öğretmenler günü kutlandı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Kültür Merkezi'nde devam etti.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yeni göreve başlayan ve en genç öğretmenlerin temsilcisi Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Hilal Binici yaptı. Öğretmenliği sevda olarak tanımlayan Binici, bunun kara sevda olduğunu söyledi. Öğretmenliğin bir mum olduğunu ifade eden Binici, aydınlattıkça yok olmadığını vurguladı. Yaklaşık 29 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Nazime Koyuncu ise; "Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünden giden gönül eridir. Öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Gerçek öğretmen, insanlık uğruna her türlü zorlukları aşmasını bilen, yapıcı, yaratıcı ve insan haklarına saygılı, medeni bir insandır" dedi.

Öğretmenlere özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bireyler yetiştiren değerli bireyler olarak seslenen Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar da; "Sizler sınırları okul duvarları ile çizilmeyen çok anlamlı bir görev olan öğretmenliği sadece ders saatlerinde üstlenip, sonra bir kenara bırakılmayacak kadar büyük bir sorumluluk olarak gördünüz ve bu sorumluluk altında çok işlere imza atıyorsunuz. Öğrencilerin yanı sıra toplumun tüm bireylerinden oluşan oldukça kalabalık bir kitleye hizmet ediyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ettikten sonra çeşitli okullarda görev yapan öğretmenlerden oluşturulan koro ise öğretmen andını okudular. Tören öğretmenler günü sebebiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 15:19:04
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 15:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?