4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Okulda esrarengiz yangın!

MUŞ'TA ESRARENGİZ OKUL YANGINI

Muş'un Malazgirt ilçesinde bir okulda çıkan yangında, arşiv odası tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre olay, ilçenin Saltukgazi Mahallesi'nde 300 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü 8 derslikli Fatih İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.

Dün akşam saat 22.00 sıralarında okula girdiği belirtilen şahıs veya şahıslar, ilk olarak okulun kantinini yağmaladı. Daha sonra arşiv odasına yönelen şahıslar, kapıyı kırarak odadaki evrakları ateşe verdi. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden vatandaşlar, hemen itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, 2 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

"UMARIM KAZARA OLMUŞTUR, ADİ BİR OLAYDIR"

Meydana gelen yangınla ilgili çalışmaların başlatıldığını söyleyen Muş Valisi Erdoğan Bektaş, yangının adi bir olay olmasını temenni ettiklerini belirtti. Okulda eğitime ara verildiğini vurgulayan Bektaş, "Binada biraz hasar var. Arkadaşlarımız orada çalışıyorlar. Öğrenciler bugün evlerine geri gönderildi. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar okulumuzu yetiştirmeye çalışacağız. Yangından dolayı okulda kirlilik ve duman mevcut. Şu anda temizlik çalışması var, bu çalışma biterse tablo bütünüyle ortaya çıkacak

ve eğer tadilat uzun sürecekse öğrencileri başka okula yönlendireceğiz. Yangın sebebiyle ilgili bir netlik yok, araştırmalarımız devam ediyor. Umarım kazara olmuştur, adi bir olaydır. Özellikle arşiv odasının yanmasıyla ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 TEMİZLİK ÇOCUKLARA YAPTIRILDI

Meydana gelen yangından dolayı okulda oluşan is lekeleri ise öğrencilere temizlettirildi. Sabah eğitim görmek için okula gelen öğrenciler, ellerine tutuşturulan fırça ve faraşlarla okulda temizliğe başladı. Velilerin tepki gösterdiği temizlikle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Cihan Demirbaş, kimsenin zorla çalıştırılmadığını, mahalledeki çocukların yardıma geldiğini söyledi. İş-Kur Müdürlüğü tarafından okulda görevlendirilen temizlik elemanlarının da göreve başladığını ifade eden Demirbaş, okulu

eğitim-öğretime hazırlamaya çalıştıklarını ve temizlik çalışmalarına velilerin tepki göstermemesi gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan meydana gelen yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı bildirildi.

MUŞ'TA ESRARENGİZ OKUL YANGINI
MUŞ'TA ESRARENGİZ OKUL YANGINI
MUŞ'TA ESRARENGİZ OKUL YANGINI
MUŞ'TA ESRARENGİZ OKUL YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 14:49:05
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 15:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?