3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Olaylar eğitimi de aksattı

BULANIK'TAKİ OLAYLAR EĞİTİMİ DE AKSATTI

Muş'un Bulanık ilçesinde çıkan ve 2 kişinin ölümü ile son bulan olaylardan dolayı öğrencilerin devamsızlık oranında artış yaşandığı bildirildi.

Bulanık Çok Programlı Lise'de yatılı olarak eğitim öğretim gören öğrencilerin devamsızlık oranında artış yaşandı.

 Açıklamalarda bulunan Muş İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okulda eğitim öğretimin devam ettiğini, ama bazı öğrencilerin velileri tarafından okula gönderilmediğini söyledi. Olayların yaşandığı gün öğrencilerin okul dışına çıkışına izin vermediklerini ifade eden İlhami Bayraktar, sonraki günlerde de öğrencilerin gelmediklerini belirtti.

Okuldaki öğretmen ve idarecilerin görevleri başında olduklarını vurgulayan Bayraktar, “Bulanık ilçemizde meydana gelen olaylardan dolayı bazı velilerimiz çocuklarını okula göndermiyorlar. Olay olduğu gün okul idarecilerimiz, çocukların okuldan çıkışına izin vermediler. Sonraki günlerde ise veliler korktukları için çocuklarını okula göndermediler. Okulda eğitim öğretim devam ediyor. Gündüzlü öğrenciler okula geliyor, ama yatılı öğrencilerimiz gelmiyorlar. Olağan üstü durumlar olduğu için bu çocuklarımızın devamsızlıkları için bir düzenleme yapacağız. Geri kaldıkları derslerde ise telafi eğitimi yapacağız” dedi.

Velilerin çocuklarını bir an önce göndermesi için uyarılarda bulunan Bayraktar, “Eğitimin telafisi biraz zordur. Onun için velilerimiz çocuklarını bir an önce okula göndersinler. İlçemizde hayat normale dönmeye başladı. Bu çocuklarımızın derslerinden daha fazla geri kalmamaları gerekir” diye konuştu.

26 derslikli ve 300 yatak kapasiteli Bulanık Çok Programlı Lisesi'nde 729 öğrencinin eğitim gördüğü, 40 öğretmenin de görev yaptığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 13:44:04
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 13:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?