3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Onlar şimdi sokakta

Muş’ta, önceki gün yağan yağmur ve doludan etkilenen 2 katlı bir evin damı çöktü. Can ve mal kaybı yaşanmayan olay sonrası damı çöken ev, Muş Belediyesi tarafından ’can güvenliği’ gerekçesiyle mühürlenince gidecek bir yerleri olmayan aile fertleri sokakta kaldı.

Kale Mahallesi’nde yağmur sonrası 2 katlı eski bir binanın damı saat 16.00 sıralarında çöktü. Binanın üst katında kimse oturmadığı için can ve mal kaybının yaşanmadığı olayda, binanın 1. katı da boşaltıldı. Muş Belediyesi ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, inceleme sonrası 1. katta oturan 5 kişilik Şentürk ailesini oturulması imkansız durumdaki binadan çıkararak evi mühürledi. Evin etrafına güvenlik şeridi çekerek kimsenin yaklaşmaması gerektiğini söyleyen yetkililer, eski binanın dayanıksız olduğunu kaydetti.

Evini boşaltmak zorunda kalan Cemil Şentürk ise, gidecek hiçbir yerinin olmadığını ve devletten yardım beklediğini dile getirdi. Çaresiz kaldıklarını vurgulayan Şentürk, "Evimiz yağmurdan etkilendiği için çöktü. Gidecek, başımızı sokacak hiçbir yerimiz yok. Devlet bize yardım elini uzatmazsa sokakta kalacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 12:04:13
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 14:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?