3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Osman Öcalan'ın yardımcısı yakalandı

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Müdürlüğü’nün, terör örgütü PKK’ya yönelik çalışmaları kapsamında örgütte bulunduğu dönemde Osman Öcalan’ın sağ kolu olarak nitelendirilen ’Alişer’ kod adlı N.T. isimli terörist yakalandı.

1991 yılından beri örgütte faaliyet yürüten ve ayağında platin olması sebebiyle silahlı eylemlere katılamadığı için örgüt mensuplarının eğitilmesinde görev yapan N.T, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmek isterken Muş-Bitlis karayolundaki bir araçta yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan N.T, adliyeye çıkartılmadan önce basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2004 yılının Mayıs ayından itibaren örgütten ayrılarak Irak’a yerleştiğini söyleyen N.T, dağda kalmanın bir anlam ifade etmediğini ve Türkiye’deki demokrasinin örgütün istediği gibi olduğunu belirtti.

Süreç itibariyle savaş değil, demokratik alanda mücadele etmenin herkesin hakkı olduğunu kaydeden N.T, "Benim buradaki demokratik mücadelemi kimse engelleyemez. Dağda kalmanın hiçbir anlamı olmadığı gibi örgüt üyelerinin buraya gelip teslim olmaları halinde daha rahat çalışılabileceğini söyleyebilirim. Ben istersem bugün AKP’de de yer alabilirim, DEHAP’ta da yer alabilirim. Bu demokrasinin ta kendisidir. Türkiye koşullarında yapılan demokrasi bugün mevcut haliyle örgütün tam istediği gibidir. Dağda kalmanın bir anlamının olmadığını ve kalanların da gelip teslim olmalarını söylüyorum. Benim gibi onların da illegal yollardan Türkiye’ye giriş yaparak gelip teslim olmaları gerekir" şeklinde konuştu.

Örgüt mensuplarının teslim olmamaları için değişik propagandaların yapıldığını da itiraf eden N.T, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Teslim olmaları veya yakalanmaları halinde büyük işkenceler yapılacağı, öldürüleceği anlatılıyor. Türkiye’ye illegal yollardan girmeme ve 14 yıllık bir örgüt mensubu olmama rağmen karşılaştığım manzara bir başka oldu. İyi ve güzel bir şekilde karşılandım. Türkiye’ye karşı böyle bir mücadelenin mevcut haliyle anlamsız olduğunu anladım. Bunu söylerken de üzerimde hiçbir baskı olmadan rahatça söylüyorum."

Açıklamanın ardından N.T., geniş güvenlik önlemleri altında Muş Adliyesi’ni götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 16:40:14
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Yavuz IP: 85.99.198.xxx Tarih : 22.04.2005 12:59:32
1991 yılından beri aklı neredeymiş.Ayağında platin olması demekki dağda kalacakmış.Osman ÖCALAN kimki bu yakalanan yardımcısı oluyor.