4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Otobüsler kamyon gibi!

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLER KAMYON GİBİ

Muş'ta, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşların beraberlerinde fazla bagaj taşımaları otobüs firmalarını zor durumda bırakıyor.

Muş'a gelen vatandaşların beraberlerinde götürdükleri gıda maddeleri ve batıda yaşayan Muşlulara gönderilen gıda maddeleri otobüs işletmecilerine zor anlar yaşatıyor.

Şehirlerarası otobüs terminalinde yaşanan yoğunluğun yanı sıra torbalar dolusu eşyaları, seyahat ettikleri otobüslerin bagajlarında taşıyan vatandaşlar, adeta tehlikeye davetiye çıkarıyorlar. Bagajların yerleştirilmesi için uzun uğraşların verildiği şehirlerarası otobüs terminalinde, yolcular ve sürücüler arasında bagaj tartışmaları yaşanırken, araç seferlerinde bazen gecikmeler yaşanıyor.

Lider Muştur Otobüs Firması yetkilisi Celal Taşkın, bagajlarda büyük sıkıntıların yaşandığını belirterek, 5 ton bagaj ile sefer yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Aracın oldukça ağır olması sebebi ile fren tutmasının güçleştiğini belirten Celal Taşkın; "Batıda yaşayan vatandaşlar memleketlerinde gıda malzemesi götürüyor. Özellikle Bursa, İstanbul ve İzmir seferlerinde bagajlar kapasitesinin iki katı yükle doluyor. Yolcunun eşyalarını almadığımız zaman biletini iptal ettiriyor. Bizde ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Normalde lastiklerin ömrü bir yıl iken, aşırı yükten dolayı altı ayda bir lastik değiştirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Fazla bagaj almayacaklarını söyledikleri zaman yolcuların başka firmaya gitmekle tehdit ettiğini Celal Taşkın; "Bagajı almaktan başka çaremiz yok. Çünkü yolcu başka firmaya gitmekle tehdit ediyor. Biz de mecburen bagajı alıyoruz. Bazı zamanlarda kamyon veya kamyonetler otogara gelip yolcu otobüslerindeki eşyaları evlere taşıyorlar" diye konuştu.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLER KAMYON GİBİ
ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLER KAMYON GİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 14:01:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 22:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?