4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Pancar yüklü traktörler takipte

PANCAR YÜKLÜ TRAKTÖRLERE SIKI TAKİP

Pancar söküm mevsiminin gelmesi ile birlikte Muş Şeker Fabrikası'na pancar taşıyan traktörler sıkı takibe alındı.

Pancar taşıyan traktörlerden bazılarının ışık sistemi bulunmaması ve fazla römork bağlanması sebebiyle karayollarında oluşan tehlikenin önüne geçmek için Muş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri çalışmasını sıklaştırdı.

Şeker fabrikasına pancar taşıyan ve özellikle gece arkasında ışık sistemi olmaması sebebiyle kazalara davetiye çıkaran pancar yüklü traktörler, trafik ekipleri tarafından sıkı takibe alındı. Her yıl pancar söküm mevsiminin başlamasından itibaren karayollarında çok sık görülen pancar traktörlerinin trafik kurallarına uyması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, pancar yüklü traktörlerin ışık donanımlarının yetersiz olması halinde hava karardıktan sonra trafiğe çıkmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Şehir giriş ve çıkışlarında ekiplerin uygulama yaptıklarını dile getiren Süleyman İlhan Acaröz, ayrıca Şeker Fabrikası kantar girişinde de traktörlerin kontrol edildiğini ve sürücülerin reflektör ve ışık donanımı konusunda uyarıldığını, kurallara uymayan traktörlere de cezai müeyyide uyguladıklarını belirtti.

Bütün traktörlerin trafik ekipleri tarafından sıkı takip altına alındığını söyleyen Acaröz, "Pancar yüklü traktörlerle ilgili uygulamalarımız sürmektedir. Pancar yüklü traktörlerin reflektörleri olmaları halinde gündüz trafiğe çıkmalarına izin veriyoruz. Ama gece trafiğe çıkmaları için ışık donanımının yeterli olması gerekiyor. Işık donanımı yeterli olmayan traktörlerin hava karardıktan sonra trafiğe çıkmalarına izin vermiyoruz. Ekiplerimiz traktörleri durduruyorlar, evraklarını kontrol ediyorlar, aracın trafiğe uygun olup olmadığına bakıyorlar. O yönden tedbirlerimiz devam ediyor. Belirtilen kriterlere uymayan traktör sürücülerine cezai müeyyide uygulanıyor. Aracın eksiğine, hatasına göre neyi gerektiriyorsa ona göre işlem yapılıyor. Gerekiyorsa trafikten men dahi ediliyor. Reflektör takılı olmayan traktörlere reflektör taktırıyoruz. Amacımız aslında insanlara doğrusunu yaptırmak. Şu ana kadar ekiplerimize ciddi anlamda olumsuz bir şey intikal etmedi" dedi.

Karayolları 113. Şube Şefliği tarafından yapılan yol genişletme çalışmaları nedeniyle kontrollerin bu yıl sıklaştırıldığını ifade eden Acaröz, "Yol çalışması yapılan yerlerde traktör ve diğer sürücülerinin biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz. Çünkü yol çalışması nedeniyle trafiği tek şeritten veriyoruz. Özellikle traktör sürücüleri ışık donanımı ve reflektör konusuna çok dikkat etmelidirler" diye konuştu.

PANCAR YÜKLÜ TRAKTÖRLERE SIKI TAKİP
PANCAR YÜKLÜ TRAKTÖRLERE SIKI TAKİP
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:17:00
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 19:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?