3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Pazarcılar çileden çıkardı

MUŞ'TA SEMT PAZARI TARTIŞMASI

Diyarbakır'dan gelen pazarcılara yer vermeyen Muşlu pazarcıların davranışları, Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi çileden çıkardı. Pazara gelen Dede ile pazarcılar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Muş'ta geçen hafta perşembe günü ilk kez kurulan semt pazarında olay çıktı. Bölgede semt ve hayvan pazarı olmayan tek il olan Muş'ta belediye tarafından alınan kararla kurulan semt pazarlarında, Muşlu pazarcıların Diyarbakır'dan gelenlere yer vermemesi üzerine pazara gelen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede megafonla pazarcıları uyarınca kısa süreli arbede yaşandı. Diyarbakır'dan gelip Muş'ta tezgah kuran esnafa yer vermek istemeyen Muşlu pazarcıların bu tutumu üzerine, Muş'ta ilk kez kurulan semt pazarlarının kapatılması kararı alındı.

Diyarbakır'dan gelen pazarcılara ve zabıta ekiplerine zorla hükmetmenin kimsenin haddi olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, pazarları kaldıracağını söyledi. Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 23 pazaryeri ayrıldığını belirten Dede, Zabıta Müdürlüğü'nün de bu konuda zayıflık göstererek pazarda zorluk çıkaran esnafa müdahale edemediğini söyledi.

"Sana oy verdim. Bana pazar yeri vereceksin" diyen bir pazarcının sözlerine sinirlenen Belediye Başkanı Necmettin Dede, "Bu memlekette fakir fukaraya iş vermek, vatandaşlara imkan sağlamak pazarcılar nezdinde suç olarak görülüyor. Böyle iş olmaz. Vatandaşlar pazarların kurulmasından oldukça memnun. Belediye olarak kimseye esir olmayacağız. Diyarbakırlı pazarcılar oradan getirdiklerini Muşlu pazarcılardan daha ucuza satıyor. Onun için bu sıkıntılar yaşanıyor. Kimse buna bozulmasın. Biz belediye olarak her zaman Muşlu vatandaşlarımızı düşündük. Eğer böyle olacaksa pazarları ikinci bir emre kadar kapatıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra megafonu bırakan Başkan Necmettin Dede, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Zabıta ekiplerini semt pazarındaki nizamı sağlayamamakla suçlayan Dede, polis ve jandarmayı örnek gösterdi. Muşlu pazarcılara da Diyarbakırlılara karşı olan tutumlarından dolayı tepki gösteren Dede, "Burada 1,5 yıl çaba gösterdim ama kimse semt pazarı kurmaya yanaşmadı. Diyarbakırlılar gelerek semt pazarı kurulması için öneride bulundu. Uzunca bir süre bunları araştırdım ve herhangi bir olumsuzluk olmadığını tespit edince semt pazarı kurulmasına karar verdik. Şimdi siz semt pazarına öncülük edenleri buradan dışlıyorsunuz. Buna müsaade etmem, kimseyi ezdirmem. Pazarı kapatırım ama adaletsizliğe müsaade etmem" dedi.

Başkan Necmettin Dede, daha sonra semt pazarıyla ilgili karar alınması için birim amirlerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

MUŞ'TA SEMT PAZARI TARTIŞMASI
MUŞ'TA SEMT PAZARI TARTIŞMASI
MUŞ'TA SEMT PAZARI TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 17:17:00
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 17:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
k.n IP: 88.230.26.xxx Tarih : 4.12.2010 18:00:15

BİR VARTOLU OLARAK DİYARBAKIRLI KARDEŞLERİME  YAPILAN BU HAKARETİ ŞİDDETLE KINIYORUM.MUŞ MERKEZDE YAŞAYAN VE MUŞLUYUM DİYE GEÇİNEN BU İNSANLARIN HİÇ BİRİ MUŞLU DEĞİLDİR. EKMEKLERİNİ MUŞ MERKEZDEN KAZANAN VE MUŞTA KARNI DOYAN BU İNSANLAR TAMAMEN GÖÇEBE KARADENİZ VE UCU SAPI BELLİ OLMAYAN YERLERDEN GELİP BURALARA YERLEŞMİŞ KİŞİLERDİRLER.BİZLER ONURUMUZ İÇİN MÜCADELE EDERKEN ONLAR ONURSUZLUKLARIYLA YAŞAMAYA MAHKÜMDÜRLAR.