4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Polis-öğrenci el ele

MUŞ'TA POLİS-ÖĞRENCİ EL ELE

Muş Emniyet Müdürlüğü, İzmir Kemeraltı esnafından gelen giyecekleri merkez Selcen Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Polis-Öğrenci El Ele' projesi kapsamında 200 kız öğrenciye yardım yapıldı. Selcen Hatun Kız Teknik Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polis eşleri katıldı. Burada konuşan Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Eğitimin olmadığı yerde güvenlikten söz edilemeyeceğini belirten Süleyman İlhan Acaröz, eğitimin güvenliğe olumlu katkısı olduğunu kaydetti.

Geçen yıl ilköğretim öğrencilerine yardım ettiklerini vurgulayan Acaröz, bu yıl ise ortaöğretimde eğitimlerini sürdüren kız öğrencilerini tercih ettiklerini ifade ederek, "Bizim için bütün öğrencilerimiz önemlidir. Ancak içlerinden kız öğrencilerimizin önemi daha da fazladır. Çünkü bölgemizin yapısı itibariyle kız öğrencilerimizin veliler tarafından okumasına verilen önem maalesef eksik. Kız öğrencilerimizin okuması, kendilerine iyi bir gelecek hazırlaması, anne olduklarında çocuklarını iyi yetiştirebilmeleri ve ekonomik özgürlüklerini elde edebilmeleri için biz kız öğrencilerimizi Emniyet Müdürlüğü olarak daha fazla önemsiyoruz. Geçen yıl başlattığımız bir kampanya çerçevesinde kız öğrencilerimize yönelik ortaöğretimde okuyan, üniversiteye hazırlanan kız öğrencilerimizi ücretsiz olarak dershanelerimizle anlaşarak üniversite sınavına hazırladık. Geçtiğimiz sınavda 18 çocuğumuz sınava girdi bunlardan 7 tanesi çeşitli üniversitelerin değişik bölümlerini kazandı ve bu sene de 20 kız öğrencimizi aynı şekilde ücretsiz olarak ilimizdeki dershanelere gönderdik. Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bireysel ve kurumsal bazda Muş ilimizde mevcut olan eğitim ve öğretim imkanlarının geliştirmesi ve örgencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bugüne kadar üzerimize düşeni yapmaya çalıştık, bundan sonra yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş ise, Emniyet Müdürlüğü'nün öğrencilere yapmış olduğu yardımdan dolayı teşekkür etti. Etkinliği bir yardım değil, organizasyon olarak gördüğünü belirten Vali Bektaş, "Bu gayretten dolayı, bu fedakar çalışmadan dolayı İzmir esnafına ve Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Doğrusu bu yardım işlerine çok hevesli değilim. Herkesin kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor. Yardımlaşma olacak, bir şekilde akışkanlık sağlanacak. Ama her şeyi oraya bağlayarak, sürdürmek doğru değil. Ben bu etkinliği bir yardım değil de, bir organizasyon olarak görüyorum. Yörede, özellikle kız çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayabilmek için çok yönlü çaba içerisine girmeliyiz" şeklinde konuştu.

MUŞ'TA POLİS-ÖĞRENCİ EL ELE
MUŞ'TA POLİS-ÖĞRENCİ EL ELE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 15:18:02
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?