3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Polise el bilgisayarı dağıtıldı

POLİSE EL BİLGİSAYARI DAĞITILDI

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, polisin teknolojiyi kullanması gerektiğini söyleyerek, 20 ekibe el bilgisayarı (PDA) dağıttı.

Muş Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan 20 ekip aracına PDA diye tabir edilen el bilgisayarı dağıtıldı. Muş Elektronik Sistem Entegrasyon Merkezi (MESEM) önünde düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ile kurum müdürleri katıldı. El bilgisayarlarından birini alan Vali Erdoğan Bektaş, ilk olarak kendi bilgilerini girerek sorgu yaptıktan sonra bazı kurum amirlerinin de sorgulamalarını yaptı.

Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, el bilgisayarlarıyla vatandaşların uygulamalarda uzun süre beklemeyeceklerini söyledi. Ekiplerin daha önce tablet bilgisayar kullandıklarını ifade eden Süleyman İlhan Acaröz, "PDA olarak adlandırılan taşınabilir el bilgisayarını ekiplerimize hizmette kullanmaları amacıyla dağıttık. 2005 yılında teşkilatımıza tablet bilgisayar dediğimiz sorgulama bilgisayarları vardı. Gelişen teknoloji çerçevesi içerisinde yeni gelişmiş el bilgisayarları onların yerini aldı. Personelimiz yaptıkları uygulama sırasında kimlik kontrolü, araç sorgulaması ve adres sorgulaması yapabilecek. Bizim 'Polnet' veri üzerinden sorgulama yaparak çok kısa bir sürede sonucu alacak. Şahsın veya aracın yakalama durumu varsa görecek. Ayrıca kontrole tabi tutulan vatandaşlarımızın da uzun süre beklemeleri engellenmiş olacak. Bunları 20 ekibimize dağıtacağız" dedi.

Polisin teknolojiyi kullanması gerektiğini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş ise, teknolojinin gelişmesiyle birlikte suçluların hareket alanlarının daraldığını vurgulayarak, "Bunlar, polisimizin teknolojik imkanları kullanarak işini çok daha ileri aşamalara götürdüğünün işaretleri. Emniyet hizmetlerinde teknolojiyi kullanmamız lazım. Teknolojiyi kullanmadığımızda vatandaşımız sıkıntı çekiyor. Ne kadar çok teknoloji kullanırsak vatandaşın polisle olan diyalogu, polisle geçirdiği zaman azalıyor. Böyle olunca da vatandaş rahat ediyor. Emniyet açısından iyi durumda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Suçluların hareket alanları giderek daha da daralıyor ve olabildiğince az suçlu olan bir toplumda yaşamayı diliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra el bilgisayarları Vali Erdoğan Bektaş tarafından ekiplere dağıtıldı. Tören düzenlenen kokteylle sona erdi.

POLİSE EL BİLGİSAYARI DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:57:00
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 16:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?