6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Polisten BDP'li kadınlara çiçek

Muş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Bürosu ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şubeler Platformu ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığına üye kadınlara karanfil dağıttı.

KESK ve BDP'ye üye kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Belediye Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ayşegül Duman, kadına yönelik her türlü şiddete karşı alanlarda olduklarını söyledi.

Ocak ayında kadınları en çok kocaların öldürdüğünü savunan Ayşegül Duman, erkek adalet değil, gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Yapılan basın açıklamasının ardından alan gelen Toplum Destekli Polislik Bürosu'nda görevli kadın polisler, ellerindeki gülleri BDP'li ve KESK'li kadınlara dağıttı. Polislerden gül alan BDP Yönetim Kurulu Üyesi Muhlise Karagüzel, "Analarımız ağlamasın, kanlar dökülmesin istiyoruz. Buraya barış için geldik. İnşallah en kısa zamanda barış sağlanır" diyerek polislere teşekkür etti.

BDP'li kadınlar polisten silah yerine çiçek almalarının çok anlamlı olduğunu söylerken, basın açıklaması olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2012 Perşembe 14:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?