3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Polisten taş atan çocuklara top

POLİS KENDİSİNE TAŞ ATAN ÇOCUKLARA TOP DAĞITTI

Muş'un Bulanık ilçesindeki gösterilerde polise taş atan çocuklara İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından futbol topu dağıtıldı.

Bulanık Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehitlik Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerdeki çocuklara futbol topu ve oyuncak bebek dağıtıldı. Top dağıtımı esnasında izdihama neden olan çocuklar, bir daha polise taş atmayacaklarını söyledi. Tüm halkların kardeşçe ve barış içerisinde yaşaması gerektiğini belirten çocuklar, "Bir daha polislere taş atmayacağız, bu barışı hep beraber sürdüreceğiz" diye konuştu.

Toplum destekli polislik faaliyetleri kapsamında vatandaşlara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Bulanık Emniyet Müdürü Oğuz Tüzün, ilçede yaşanan olaylardan sonra da bu tür faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Amaçlarının çocukların başka alanlara yönlendirilmesini önlemek olduğunu vurgulayan Oğuz Tüzün, "Biz emniyet teşkilatı olarak Bulanık'ta yaşanan olaylardan önce de vatandaşımıza yönelik toplum destekli polislik faaliyetlerimizi yürütüyorduk. Olaylardan sonra

bu faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Şu anda erkek çocuklara futbol topu, kız çocuklarına ise oyuncak bebek dağıtıyoruz. Okullara gidip kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz. Buradaki amacımız, çocukların akıllarının başka kişiler tarafından çelinmesini ve başka alanlara yönlendirilmesini önlemektir. Çocuk bu, oyun oynayacak, okuluna gidecek, büyüyecek. Onların vatanımıza, milletimize faydalı bireyler olmasını sağlamak istiyoruz. Özellikle çocuklara yönelik bu tür faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi.

Çocukların olaylara karışmasını tasvip etmediklerini kaydeden Şehitlik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yeşilova da, "Çocuk her zaman kandırılabilir. Büyükler yapmadıktan sonra, yönlendirilmedikleri zaman çocuk yapmaz. Yabancı veya cahil biri çocuğu yoldan çıkarabilir. Çocuklarımızın olaylara karışmasını tasvip etmiyoruz. Biz her zaman devletin yanındayız. Devlet de çocuklarımıza sahip çıkacak güçtedir" şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, top dağıttıktan sonra mahalledeki boş alanda çocuklarla birlikte futbol oynadı.

POLİS KENDİSİNE TAŞ ATAN ÇOCUKLARA TOP DAĞITTI
POLİS KENDİSİNE TAŞ ATAN ÇOCUKLARA TOP DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 11:45:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 12:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?