4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Polonyalı gençlere kaza şoku!

POLONYALI GENÇLER ŞAŞKIN VE ÜZGÜN

Bir proje kapsamında önceki gün Muş'a gelen bir grup Polonyalı genç, Rusya'da yaşanan uçak kazasını şaşkınlık ve üzüntü içinde izledi. Gençler, uçak kazasında çok sayıda devlet adamının ölmesinin ilginç olduğunu söyledi.

Muş Gençlik Grubu tarafından hazırlanan 'Anadolu'nun Kapısı Malazgirt'te Kültürlerin Buluşması' projesi kapsamında Muş'a gelen Polonyalılar, Rusya'nın batısındaki Smolensk kentinde iniş sırasında düşen uçakta hayatını kaybeden liderlerine üzülüyor. Kazayla ilgili detaylı bilgi almak için bilgisayar başına akın eden Polonyalı gençler, görüntüleri izlerken duygulu anlaş yaşadı. Uçak kazasını annesinin telefonuna gönderdiği mesajdan öğrendiğini ifade eden Aleksandra Iga Michajluk, ilk başta şaka olarak

algıladığını söyledi. Kazayla ilgili fazla bilgisinin olmadığını belirten Aleksandra Iga Michajluk, "Biz o ülkeden ayrıldığımızda yaşıyorlardı. O yüzden bize mümkün değilmiş gibi geliyor. Bu kadar çok kişinin bir arada ölmesi talihsizlik. Şu anda fazla bilgimiz yok. Sadece başkanımız değil, çok sayıda önemli insanın bir anda ölüyor olması çok ilginç. Daha fazla bir şey söylemek çok zor. Uçak kazasını annemin telefonuma gönderdiği mesajdan öğrendim. İlk başta şaka olduğunu sandık ve inanmadık. İnanması çok güç bir haberdi" dedi.

Kazada ölenlerin kim olduğunun önemli olmadığını vurgulayan Paulina Daria Turowicz ise, "Gittikleri yer bizim daha önce 22 bin polisimizin öldüğü Katin bölgesiydi. Günün anısına gidiyorlardı. Bu yolculuk sırasında kaza olmuş olması çok üzücü. Düşen uçakta akrabamız yok ama hayatını kaybedenler özel insanlardı. Ölenlerin kim olduğu pek önemli değil. Neticede bir insandı" diye konuştu.

POLONYALI GENÇLER ŞAŞKIN VE ÜZGÜN
POLONYALI GENÇLER ŞAŞKIN VE ÜZGÜN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 15:13:05
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 15:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?