3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Rehabilitasyon merkezi açıldı

Muş Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Devlet Bakanı Çağlayan, engelliliğin kader olmadığını, bu tesislerle engellileri yaşam tarzına alıştırmanın sevindirici olduğunu söyledi.


Muş'ta inceleme ve ziyaretlerini sürdüren Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Muş Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı törenine katıldı. Muş-Bitlis karayolu üzerinde bulunan Sanayi Sitesi mevkiinde hizmete açılan Rehabilitasyon Merkezi'nin Muş'a hayırlı olmasını temenni eden Bakan Çağlayan, tesisi Muş'a kazandıran girişimcilere de teşekkür etti. Muş'ta engelli sayısının bir hayli fazla olduğunu ve bu tür tesislerin önemli bir hizmet sağladığını kaydeden Devlet Bakanı Çağlayan, "Öncelikle böylesine güzel, anlamlı bir açılışta bulunmak benim için bir mutluluktur. Bu tesisi yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Maalesef Muş ili diğer illerden farklı olarak daha fazla engelli vatandaşlarımızın olduğu bir ildir. Ancak bunların hiç biri kader değil. Önemli olan bu tür engelleri bu tesislerle, okullarla aşarak çocuklarımızı yaşam tarzına alıştırmaktır. Onun için bu rehabilitasyon merkezi Muş için son derece önemli bir hizmettir. Yeter ki, zihinlerde, kafalarda engel olmasın. Fiziki engellerin burada giderilmesi, çocuklarımızın topluma kazandırılması adına son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hiç kimse başına neyin geleceğini bilemez. Herkes engelli adayıdır. Onun için bugün burada olmaktan son derece mutlu olduğu belirtmek istiyorum. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte bu tesisimizin Muş'a hayırlı olmasını diliyoruz, kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Bakan Çağlayan ve beraberindeki heyetin açılış törenine katılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Muş Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Bahadır Tunç ise "Kurumumuz haziran ayından itibaren gerekli izinleri aldıktan sonra 25 personel ile birlikte faaliyete başladı. Öncelikli hedefimiz ilimizde azımsanmayacak sayıda olan engellilerimizin topluma kazandırılması, onların kendi ayakları üzerinde durmaları için aileleri ile birlikte ortak karar vererek hayata geçirebilmektir. Çocuklarımızın hayata entegre olmaları için elimizden gelen her türlü imkanı eksiksiz olarak yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra okulu gezen Bakan Çağlayan ve beraberindekiler öğrenciler ile bir süre sohbet edip eğitimleri hakkında bilgi aldılar. Bakan Çağlayan, "Engelli öğrencilere Başbakan'a iletmek istediğiniz bir şey var mı?" diye sorunca, engelli çocuklar, "Selam söyleyin" dediler. Bakan Çağlayan boyama çalışması yapan miniklerle de bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı.
Muş Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış törenine Devlet Bakanı Zafer çağlayan'ın yanı sıra Muş Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz, Seracettin Karayağız, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 17:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?