26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Römorklar tehlike saçıyor

Muş Şeker Fabrikası'nda pancar alım döneminin başlamasıyla birlikte çiftçilerin arızalar sebebiyle römorklarını yol kenarlarına gelişigüzel park edip gitmeleri trafik kazalarına davetiye çıkarıyorlar. 

Fazla pancar taşıyabilmek için çift römork takan ve meydana gelen arızalar sebebiyle yol kenarlarına gelişigüzel park edilen traktörler adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Traktörlerin özellikle gece trafiğini büyük ölçüde tehlikeye soktuğunu söyleyen sürücüler traktör sürücülerinin duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Arka ışık donanımı bulunmayan traktörlerin gece hiç fark edilmediğini ve bu sebeple birçok kazanın yaşandığını anlatan sürücüler "Bazen traktör sürücüsü tekeri patlayan römorku yol kenarına tam yanaştırmadan veya virajların girişini çıkışını hiç hesaba katmadan bırakıp gidiyor. Bu gerçekten kazalar için en büyük sebeplerden biridir" diye konuştular. 

Pancar taşıma döneminde traktörlere karşı sıkı takip başlatılmasını isteyen sürücüler, "Yol kenarlarına gelişigüzel bırakılan römorklar kazalara davetiye çıkarıyorlar. Özellikle gece bu şekilde bırakılan römorklar kazalara sebebiyet veriyor. Bugüne kadar bu şekilde çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Çiftçilerin bu konuda duyarlı olması gerekir. Trafik ekiplerinin de denetimlerini arttırmalıdır" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?