27
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Safra kesesinden 308 taş çıkarıldı

Muş Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta 10 çocuk annesi kadının safra kesesinden 308 tane taş çıktı.

Şiddetli sancı şikayeti ile başvurduğu Muş Devlet Hastanesi'nde muayene edilen Müşfika Taş (42) isimli kadının safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Yapılan tetkikler sonunca acil olarak ameliyata alınan Müşfika Taş'ın safra kesesinden 308 tane taş çıktı. Safra kesesi ameliyatını başarı ile gerçekleştiren Genel Cerrah Operatör Dr. Murat Çilekar hastanın safra kesesini aldıklarını ve çok ender rastlanan bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Hastanın safra kesesinden farklı büyüklüklerde çok sayıda taş çıktığını söyleyen Dr. Çilekar, "Ameliyat bizi de oldukça şaşırttı. Bu tür vakalar çok istisnadır. Ender görülen bir vakada başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastanemizde daha önce olanaklar kısıtlı olması sebebiyle ağır vakalarımızı çevre illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Şu anda hastanemizde her türlü ameliyatlar gerçekleşmektedir. Vatandaşımız başka yerlere gitmelerine gerek yok" dedi.

Başarılı bir ameliyat geçirdikten sonra Muş Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutulan Müşfika Taş, sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi. Uzun süredir rahatsız olduğunu ve bir çok defa doktora gittiğini belirten Taş, "Muş Devlet Hastanesi'ne gelip ameliyat oldum ve safra kesesi alındı. Ameliyat sonrasında be nde, doktorlar da oldukça şaşırdılar. Sağlığıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Müşfika Taş'ın eşi Mehmet Taş ise, eşini bir çok defa doktora götürmesine rağmen sonuç alamadıklarını ve Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile eşinin sağlığına kavuşturulduğunu belirterek, "Eşim uzun süreden beri rahatsız olduğu için Muş Devlet Hastanesi'nde getirerek muayene ettirdim. Genel Cerrah Operatör Dr. Murat Çilekar işimin ameliyat olması gerektiğini söyledi. Yapılan ameliyat sonrasında eşimin sağlığı şu anda çok iyi" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 11:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?