4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Sağlık Bakanı Akdağ Muş'ta

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MUŞ'TA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Deniz Baykal'dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun çamur siyaseti yaptığını belirterek, "Çamur siyaseti yapan Sayın Kılıçdaroğlu, o çamurun içinde sürekli debelenip duracaktır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Muş Alparslan Üniversitesi'nin temel atma törenlerine katılmak üzere İstanbul uçağı ile Muş'a geldi. Temel atma töreni öncesi Muş Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Recep Akdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dubai anlaşmasına yönelik ortaya attığı iddialar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullanmış olduğu ithamlar ile ilgili açıklamalarda

bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, hizmet siyaseti üretemeyen ana muhalefet partisinin söylemlerini çaresizlik olarak değerlendirirken, "Ana muhalefet partisi liderine soruyorum. Neden vatandaşı muayenehanelerden kurtaracak olan bir kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü söylesin. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı vatandaşımızı muayenehanelere mahkum etmektir. Yarın herhangi bir vatandaşımız muayenehanelerin kapısına gitmek zorunda kalırsa desin ki bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun eseridir. Bu gibi yanlışları

birtakım çıkar çevrelerinin etkisi ile yapıyorlar. Ondan sonra da bunların üstünü örtmek için çamur atmaya ve karalamaya başlıyorlar. Bu çamur siyaseti hiçbir zaman tutmayacaktır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal'ın gidişi ile kendisine ümitle ve yeni bir şeyler yapacak mı diye bakanları tamamen hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, "Bir çamur siyaseti içerisinde debelenip duran Kılıçdaroğlu'ndan ne kendisine ne de partisine bir yararı olmaz" şeklinde konuştu.

"ŞİDDETİ ARTIRANLAR DA ŞİDDETTEN NEMALANMAYA ÇALIŞANLAR DA AYNI"

Hatay'ın Dörtyol ve Bursa'nın İnegöl ilçelerinde yaşanan olaylardan sonra muhalefet partilerinin söylemlerine değinen Bakan Akdağ, muhalefet partilerinin çok ayıp ettiklerini söyledi. Hükümetlerinin başlatmış olduğu açılımın kardeşliğin ve milli birlik ve beraberliğin adı olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, "Açılım, milli birlik ve kardeşliğin adıdır. Açılım ile birlikte şiddeti artıranlar ve bu şiddetten nemalanmaya çalışanlar aynı maksadı güdüyorlar. Şiddeti arttıranlar açılımdan dolayı altlarındaki zeminin kaydığını biliyor ve onun için şiddeti arttırıyorlar" görüşünü dile getirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Valilik ziyaretinin ardından Muş-Kulp karayolu üzerinde bulunan Alparslan Üniversitesi kampüs alanında çeşitli fakülte ve idari binaların temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninde de katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Sağlık Bakan Recep Akdağ, gelecek terakkisi olanların ve geleceğe ümitle bakanların yapacakları işin yarısını başardıklarını kaydederek, Muş halkında ise gelecek ümidi olduğu için başlamış oldukları işin yarısını başardıklarını kaydetti. Valisi, rektörü ve belediye başkanı ile geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Muş olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, görünen tablonun çok olumlu olduğunu söyledi.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİ

Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Muş Alparslan Üniversitesi'nin temel atma töreninin ardından, Muş-Bitlis Karayolu üzerinde Toplu Konut İdaresi tarafından yapımına başlanacak olan 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin temelleri atıldı. Programların ardından Bakan Akdağ Ankara uçağı ile Muş'tan ayrıldı. Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Devlet Hastanesi'nin temel atma programlarına Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekili Prof. Dr. Ömer İnan, AK Parti Muş Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz katıldı.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MUŞ'TA
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MUŞ'TA
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MUŞ'TA
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MUŞ'TA
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MUŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:46:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?