3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Sağlık ocağı var, doktor yok!

İÇMELER KÖYÜ SAĞLIK OCAĞI 20 YILDIR DOKTOR VE EBE BEKLİYOR

Muş'un Varto ilçesinde 1970 yılında 7 köye hizmet vermesi için yaptırılan sağlık ocağı, 1990 yılında bölgede yaşanan terör olayları yüzünde kapanınca bir daha açılmadı.

İlçe merkezinde 7 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler Köyü Sağlık Ocağı 20 yıldır doktor ve ebe bekliyor. Aynı zamanda çevrede bulunan 7 köye de hizmet veren sağlık ocağı, 20 yıl önce yaşanan terör olayları yüzünden kapanınca bir daha doktor ve ebe ataması yapılmadı. Doktor ve ebe atamasının yapılmamasına tepki gösteren köylüler, şimdiye kadar birkaç kez ilgili yerlere müracaatta bulunmalarına rağmen kimsenin kendilerini dinlemediğini anlattılar.

1970 yılında bir çok yerde sağlık ocağı olmadığı halde devlet tarafından köylerine sağlık ocağı yapıldığını anlatan köy sakinlerinden Ali Gedikli, sağlık ocağının çevrede bulunan 7 köy halkı ile birlikte yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verdiğini anlattı. 1990 yılında bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı köye bir daha doktor ve ebe ataması yapılmadığı için sağlık ocağının o günden itibaren kapalı tutulduğunu anlatan Gedikli, "Sağlık ocağımızın tahrip olmaması için etrafını tel örgü ile çevirerek koruma altına aldık. Sağlık ocağımızın donanımında herhangi bir sıkıntı yok. Sağlık ocağımıza her hangi bir tamirde gerekmiyor. Bizim hastalarımız olunca ya Çaylar beldesine ya da Varto ilçesine götürmek zorunda kalıyoruz. Özellikle sabah akşam enjeksiyon yapmak zorunda kalan hastalarımız olunca da güçlük çekmekteyiz. Bizler kapalı bulunan sağlık ocağımızın bir an evvel açılmasını istiyoruz" dedi.

Varto Sağlık Gurup Başkanlığı yetkilileri ise demeç verme yetkisine sahip olmadığını belirterek, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktılar.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:13:00
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 10:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?