3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Sahneden anlamlı çağrı

Muş Valiliği’nin organizesiyle Arpayazı köyünde sahnelenen ’Haydi Kızlar Okula’ adlı tiyatro oyunu, köylülerin büyük beğenisini kazandı. Köy meydanına kurulan traktör römorklarının üzerinde sahnelenen "Haydi Kızlar Okula" isimli tiyatro oyununa, çocuktan yaşlısına bütün köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Okulu çok seven bir kız çocuğunun ailesinin fakir olması ve köy ağasının da baskısı sonucu okulundan alınarak evlendirilmeye zorlanmasını konu alan tiyatro oyununu izleyen köylüler, hayatları boyunca ilk kez tiyatro izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Köylülerle birlikte tiyatro oyununu seyreden Vali İbrahim Özçimen, "Oyunu, köylüler çok dikkatle izledi. Umarım mesajı almışlardır. Bir ülkenin kalkınması kültürlü insanların yetişmesiyle mümkün olur. Kırsal kesimde ilköğretimden sonra çok az sayıda kızlar eğitimine devam edebiliyor. Amacımız tüm kızlarımızın okula gönderilmesidir" dedi.

Arpayazı köyü muhtarı Yunus Toplu da, "Valiliğimizin katkıları sonucu köyümüzde ilk kez tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Ben imkansızlıklar sebebiyle ilkokuldan sonra okula devam edemedim. Ama bundan sonra bütün kızlarımız ve çocuklarımız okula gideceklerdir. Buna inanıyoruz" diye konuştu.

Tiyatro gösterimini ön sıralardan izleyen Arpayazı köyünün çobanı Yusuf Akın ise tiyatroyu beğendiğini söyledi. Köy meydanında bir kalabalık gördüğü ve merak ettiği için sürüsüyle birlikte köy yakınlarına geldiğini anlatan Yusuf Akın, "Bir oyun oynanıyor denildi ve bende seyrettim. Kızların okula gönderilmesini istiyorlar. Biz okumadık bari kızlarımız okusun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 13:05:33
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 13:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?