3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Şampiyonlara coşkulu karşılama

ŞAMPİYONLAR MUŞ'TA COŞKUYLA KARŞILANDI

Slovakya'da 18-24 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na Türkiye'yi temsilen katılan ve dünya birincisi olan Muş Rekabet Lisesi Kız ve Erkek Atletizm Takımı, kentte çiçekler ve davul zurna ile karşılandı.

Dünya Liseler Arası Kros Müsabakası'na katılan ve erkeklerde 3 bin metre, bayanlarda da 2 bin metre kategorilerinde dünya birinciliği alan sporcular, Muş'ta coşku ile karşılandı. İstanbul'dan Muş'a gelen kafile Muş Havaalanı'nda davul zurna ve çiçeklerle karşılandı. Düzenlenen karşılama törenine Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, okul idarecileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Erkekler 22 ve bayanlarda 19 ülkenin katıldığı yarışmada dünya

birincisi olmayı başaran sporcular, uçaktan inerken alkışlarla karşılandı.

Havaalanında yarışmayla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, başarılı sporcuları bir araya getirip başarıyı elde ettiklerini söyledi. Sporcuların zorlu bir süreçten geçtiğini belirten İlhami Bayraktar, "Rekabet Kurumu Lisesi, bildiğiniz gibi 2008 tarihinde de dünya şampiyonu olmuştu. 2008'deki çalışmaların bir benzerini yine 2010 yılında yürüttük. Bu çalışmalarda önemli olan iyi sporcuları bir arada iyi bir teknik ekip tarafından çalıştırılması esasına dayanıyordu. Biz bunları bir

araya getirdik ve şu anda zorlu bir çalışma sürecinden geçtiler. Bu sürecin meyvesini de fazlasıyla aldılar. Daha önce Antalya'daki Türkiye Şampiyonası'na katıldılar. Burada hem kızlarda hem erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldular ve Türkiye'yi dünyada temsil etme hakkını elde ettiler. Slovakya'da da Türkiye şampiyonluğunu pekiştirdik ve hem erkeklerde hem de kızlarda dünya şampiyonu olduk" dedi.

 

"DÜNYADA BİR İLK"

Takım halinde kız ve erkeklerin ilk defa dünya birincisi olduğunu kaydeden Bayraktar, "Hem kızlarda hem erkeklerde dünya şampiyonu olan tek ekip okulumuz. Bu da bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Türkiye'de bu noktada ilktir. Takım olarak kızlar ve erkeklerde dünya şampiyonluğunu Türkiye almış durumdadır. İmkansızlıklarımız vardı ama bu imkansızlıklarımız bizi yıldırmadı. Birçok şey eksikti ve biz bunları gidermeye çalıştık. Sporcularımızın özel bakımları gerekiyordu ve biz bunu da yaptık. Bunlar

imkansızlıklarımızdı. Başka yerde bu problemler yoktu ve biz de bunu sıkıntı olarak görmedik. İmkansızlıkları imkana dönüştürerek başarıyı o şekilde yakaladık" diye konuştu.

Havaalanında davul zurna ile karşılanan sporcular, kendilerini karşılamaya gelen yakınları ve vatandaşlarla birlikte araçlarla şehir turu attılar. Valilik tarafından hükümet konağı önünde düzenlenen eğlence programına katılan sporcular, mutluluklarını vatandaşlarla birlikte halay çekerek kutladı.

Hükümet konağı önünde düzenlenen eğlence töreninde konuşan Muş Vali Yardımcısı Okan Leblebicier ise, "Bu gençlerimiz bize tarihi bir an yaşatıyorlar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Muş'un tarihine altın harflerle yazılacak bir dünya şampiyonluğunu bize armağan ettiler. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Kendileri çok çalıştılar, bunu en iyi kendileri bilirler. Çocuklarımızı bu başarılardan dolayı tebrik ediyoruz ve Muş halkının da bu pırıl pırıl gençlerimize sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Rekabet Kurumu Lisesi Atletizm Takımı Antrenörü Aydın Koçlardan da, dünya şampiyonluğunun herkese nasip olmayacağını söyledi. İki yıldır dünya şampiyonluğunu aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Koçlardan, 2012 yılında düzenlenecek şampiyona için şimdiden hazırlanmaya başlayacaklarını ve o şampiyonada da iddialı olduklarını belirtti.

Rekabet Kurumu Lisesi Kız Atletizm Takımı kapatanı olan 8. sınıf öğrencisi Sevilay Eytemiş de, "Gurur verici bir duygu. Biz bu şampiyonaya hazırlarken çok emek sarf ettik. Bu sadece bizim değil, antrenörlerimizin de büyük emeği var. Emeğimizin karşılığını da almayı başardık. Dünya şampiyonluğu herkese nasip olmaz, emek veren alır" şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR MUŞ'TA COŞKUYLA KARŞILANDI
ŞAMPİYONLAR MUŞ'TA COŞKUYLA KARŞILANDI
ŞAMPİYONLAR MUŞ'TA COŞKUYLA KARŞILANDI
ŞAMPİYONLAR MUŞ'TA COŞKUYLA KARŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 14:36:05
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 15:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?