3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Sebzede rekabet kızıştı

MUŞ'TA SEBZE REKABETİ

Semt pazarının kurulmasıyla rekabetin arttığı Muş'ta, manavlar her türlü sebzenin kilosunu 1 TL'ye satmaya başladı.

Manavlar arasında başlatılan rekabet vatandaşa yaradı. Fiyatından dolayı vatandaşların almakta sıkıntı çektiği çok sayıda sebzenin kilosu 1 TL'ye satılıyor.

Domatesin kilosu 1,25 TL olan Eski Sebze Hali'nde limon ve sivri biber de dahil 10 çeşit sebzenin kilosu 1 TL'ye düştü. Fiyatların düşmesiyle manavlara akın vatandaşlar, fiyatların tekrar yükselmesi endişesiyle haftalık alışverişlerini yaptılar. Semt pazarının açılmasıyla işlerinin düştüğünü söyleyen manavlar, satışları arttırmak için fiyatları düşürdüklerini belirtti.

Eski sebze halinde manav işleten Hamdin Avcı, sebze ve meyvelerin kendilerine ulaşana kadar 3-4 el değiştirdiğini ve fiyatların yükseldiğini söyledi. Sebze ve meyvenin yerinde ucuz olduğunu kaydeden Hamdin Avcı, bundan sonra ilk elden mal alıp ucuza satacaklarını vurguladı.

Bir haftalık alışveriş yapan Hediye Korkmaz isimli bayan ise; "Daha önce evimize sınırlı oranda sebze alıyorduk. Bugün ise fiyatlar düştüğü için haftalık alışverişimi yaptım. Fiyatların düşmesi dar gelirli vatandaşlara yaradı. Biz fiyatların her zaman bu şekilde olmasını istiyoruz" diye konuştu.

MUŞ'TA SEBZE REKABETİ
MUŞ'TA SEBZE REKABETİ
MUŞ'TA SEBZE REKABETİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 12:45:01
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 14:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?