4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Seçim güvenliği çalışmaları

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, 29 Mart yerel seçimlerinde halkın iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması için her türlü önlemin alınacağını belirterek, tarafsız, gerçekçi, huzurlu ve sakin bir seçim yaşanması için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

Muş Valililiği toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Muş Valisi Erdoğan Bektaş, seçim ve seçim öncesinde yapılacak çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Diyarbakır'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan ve toplantı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, yapılacak olan yerel seçimlerin önemine değindi.

Seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bektaş, "Önümüzde yerel seçimle var. Ciddi ve büyük bir seçim. Milletvekilliğinde 4 tane vekil seçiyoruz. Ama yerel seçimlerde belki 400 kişi seçeceğiz. Diyarbakır'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında bir toplantı yapıldı. Bölge valileri, il emniyet müdürleri ile jandarma komutanları toplantıya katıldılar. Seçime yönelik olarak hazırlıklar konuşuldu. Tarafsız, gerçekçi, huzurlu ve sakin bir seçim olmasını istiyoruz. Bunu yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşın iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması gerekiyor. Seçimler hakim ve yargı gözetiminde yapılmaktadır. Biz de seçim kurullarının destekleyicisi ve yardımcısıyız. Onların talepleri doğrultusunda gerekli işleri yapacağız.

İlimizde özellikle seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasını engelleyici bütün problemlerin çözülmesi gerekiyor. Vatandaş hangi partiyi istiyorsa oyunu oraya vermeli ve verebilmeli. Dolayısı ile bir takım engellemelerle bu iradenin değişmemesi gerekiyor. Bu çok önemli. Bunun içinde tedbirler alacağız. Sandık bölgelerini eskiye oranla biraz daha toplulaştıracağız. Seçmenlerin huzur ve güven içerisinde sandığa ulaşmalarını sağlayacağız. Sandıklara oy atılırken, oylar sayılırken ve oyların seçim kurullarına ulaşması konularında her türlü tedbir ve önlem alınacaktır. Bu konuda en ufak bir probleme dahi tahammülümüz yok. Umuyoruz seçmenin iradesi sağlıklı bir şekilde tecelli edecek ve vatandaş kendisine beş yıl süre ile yönetecek idarecileri seçecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:40:13
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 13:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?