9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Seçim hazırlıkları tamam

MUŞ'TA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Muş Valisi Ali Çınar, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin huzur ve güven içerisinde yapılması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Muş Valisi Ali Çınar, 12 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesi alınan tedbirlerle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Vali Ali Çınar, vatandaşların hür iradesinin sandığa yansıması amacıyla; oy verme günü, gerek polis ve gerekse jandarma bölgesinde sandık alanlarında güvenlik güçlerinin sabit olarak görev yapacaklarını belirtti. Çınar, "298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu hükümleri, İçişleri Bakanlığı'nın genelge ve talimatları, Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının belirlediği esaslar çerçevesinde, valiliğimizin koordinesinde ilçe kaymakamlıklarımız, İl Jandarma Komutanlığımız ve il emniyet müdürlüğümüz tarafından seçim güvenliği tedbir planları hazırlanarak uygulamaya konulmuştur" diye konuştu.

Vali Ali Çınar, Muş ilinde alınan tedbir ve güvenlik önlemlerini ise şu şekilde sıraladı:

"Oy verme günü görev alacak sandık başkanlarının ve diğer kamu görevlilerinin, seçim mevzuatı konusunda bilgilendirmeleri il ve ilçe seçim kurullarınca yapılmıştır. İlimiz genelinde polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasında görev alacak personele gerekli bilgilendirme yapılmış ve eğitimleri sağlanmıştır. Oy verme günü seçmen vatandaşlarımızın oylarını hür iradeleri ile kullanmalarını sağlamak, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde sonuçlanmasını temin etmek üzere, ilgili kurumlarla koordineyi sağlayacak, Valilik Seçim Harekat Merkezi oluşturulmuştur. Oy verme günü, gerek polis ve gerekse jandarma bölgesinde, sandık alanlarında planlanan kuvvetle güvenlik güçlerimiz sabit olarak görev yapacaktır. Sandık alanına gidiş geliş yollarında ve sandık alanında seçim güvenliğini olumsuz etkileyecek davranışlara kesinlikle fırsat verilmeyecektir. Oy verme günü sandık alanı ve sandık çevresinde seçmen vatandaşlarımızın kararını etkileyecek ve seçmeni baskı altına alabilecek tavır ve davranışlara asla izin verilmeyecektir. Bu hususa ilişkin, bütün sandık alanlarında ve sandık çevresinde kolluk güçlerimizin görevlendirilmesi yapılmıştır. Ayrıca, alınan tedbirlere rağmen, kanunlara aykırı olarak seçmenlerimizin hür iradesini baskı altına alacak davranışlarda bulunanlar, yasal cezai müeyyideler uygulanmak üzere adli mercilere intikal ettirilecektir."

Seçimlerinin; alınan güvenlik tedbirleri ve vatandaşların destekleri sayesinde huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini ümit ettiklerini söyleyen Çınar, 12 Haziran Genel Seçimleri'nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:20:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 18:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?