4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Şehit askerlere mevlit

TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Muş'un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde, Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınında devriye görevi yaparken teröristler tarafından pusuya düşürülen ve şehit olan 7 askerden Yakup Mutlu ve Ferit Demir için mevlit okutuldu.

İlk olarak Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde Şehit Er Yakup Mutlu için mevlit okutuldu. Köyün taziye evinde düzenlenen mevlitte konuşan Muş Müftüsü Dursun Ali Şeker, ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik mertebesi olduğunu belirterek; "Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri 'ölürsem şehidim, kalırsam gazi' inancıdır" dedi.

Mevlit törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Kenan Erkul, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, şehit yakınları ve köylüler katıldı.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler, Bulanık'taki mevlit töreninin ardından Erence köyünde Şehit Er Ferit Demir için düzenlenen mevlit törenine katılmak üzere Malazgirt ilçesine hareket ettiler.

TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 18:46:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 18:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?