3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Şeker fabrikaları için toplantı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan şeker fabrikalarının, kapasite, teknolojik değerlerin elde edilmesinde kabul gören kriterler, yaşanan sorunlarla çözüm önerileri Muş'ta düzenlenen bir toplantı ile masaya yatırılıyor.

Muş Şeker Fabrikası toplantı salonunda düzenlenen ve üç gün sürecek olan toplantıya Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, Türkiye Şeker Fabrikaları Teknik İşlerinde Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri, Şeker Üretimi Daire Başkanı İlhan Bitlisli, Bakım Onarım ve Enerji Dairesi Başkanı Yakup Ay, Makine İmalat Daire Başkanı Necati Tepe ile Elbistan, Malatya, Elazığ, Erciş, Ağrı, Kars, Erzurum, Erzincan ve Muş şeker fabrikalarının müdür ve teknik işlerinde sorumlu müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, düzenlenen toplantının önemine değindi. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan şeker fabrikalarının kapasite ve teknolojik değerlerin elde edilmesinde yaşanan sorunların masaya yatırılacağını söyleyen Demirtaş, "Fabrikamız meydan tesisleri, kireç ocakları, kazan dairesi, türbin dairesi, ham fabrika ve rafineri üniteleri ile makine ve enerji tesislerinde yapılacak tadilat ile yatırım işlerinin görüşülecek. Yakıtlarla ilgili yakıt alım şartnameleri, yakıtların temini ve uygulamada görülen sorunlar ile çözüm önerileri bu toplantıda görüşülecektir. Ayrıca 2009-2010 sezonundaki bakım ve onarım çalışmaları görüşülecektir. Bu toplantının Muş'ta düzenlenmesi sebebiyle ayrıca çok mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyoruz" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Türkiye Şeker Fabrikaları Teknik İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri ise toplantının amacının geçmişin bir değerlendirmesini yapmak, oluşan tecrübelerle gelecek için hedefler belirlemek, sorunları tartışmak ve çözümler üretmek olduğunu kaydetti. Toplantının üç gün süreceğini ve tüm sorun ve çözüm önerileri masaya yatırılacağını kaydeden Sueri, "Kaynakların verimli kullanılması en çok hassasiyet göstermemiz gereken konulardandır. Faaliyetlerimizin her noktasında verimlilik temel noktamız olmalı ve enerji ile su kaynaklarını en randımanlı şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız" diye konuştu.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise şeker fabrikalarının yurt genelinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Muş'ta şehrin tarım ve sanayi bakımından en önemli işletmesi şeker fabrikamızdır. Şehrimizin yüz akı diyeceğimiz bir şeker fabrikamız vardır. Muş'un böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapması bizim için mutluluk verici. Muş Şeker Fabrikası bu yıl sıfır şikayet ile bir kampanya dönemini tamamladı. Bu çalışmayı sergileyenlere teşekkür ediyoruz. Şeker sanayisi ülkemizin tarımında, sanayisinde ve ekonomisinde önemli bir yeri vardır. Muş içinde şeker fabrikamız çok önemli bir sanayi tesisidir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.21.xxx Tarih : 12.02.2009 20:07:22

Muş Şeker Fabrikası kesinlik zarar etmeyen bir kurumdur. Ama zarar ettirilen bir kurum haline gelmiştir. İstihdamı fazla gideri çok aşırı yaptırılan bir sistem ile yönetiliyor. Zararı oluşturan yönetimi ve üst kısımdaki yöneticilerdir. Az çalsınlar veya az çaldırsınlar ozaman kara geçer.  Çok aşırı başı boş harçama yapılıyor, kılıfına uygun olarak, Bazı özel  sektörün uyguladığı sistemi bu  fabrikada uygulamak gerekiyor. İşletmenin kar etme olasılığı hesaplanır ve  eğer zarar edilirse bu zararı tüm üst ve alt yönetime mal ettirilmelidir. Kar edilirse kardan prim verilmelidir. Ozaman bakın nasıl kar ediyor. Bu bir gerçektir bunu kimse inkar edemez. Piyasada İhtiyaç duyulan sektör devlet sektörü kesinlikle zarar etmez. Yönetenler kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda zarar ettirilir.......