3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Sel paniği!

Muş’ta, karların erimesi ve yağmurların başlamasıyla birlikte Murat ve Karasu Nehirleri yakınındaki köyler sel tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Son bir hafta içerisinde su seviyesi yükselen Murat ve Karasu Nehirleri, köyleri tehdit ediyor.

Geçtiğimiz yıl da aşırı yağmurlar sebebiyle taşan Karasu Nehri, Üçdere, Kumluca, Düzkışla köylerini sular altında bırakırken, Murat Nehri’nin taşması sonucu Okçular ve Dokuzpınar köyleri sular altında kalmıştı.

Bulanık İlçesi’nin Okçular Köyü’nde incelemelerde bulunan Muş Valisi İbrahim Özçimen, vatandaşları sel konusunda uyardı. Gerekli önlemlerin alındığını belirten Vali Özçimen, gece sel felaketinin yaşanması durumunda can kaybının olmaması için köylülerin nöbet tutmaları tavsiyesinde bulunarak, "Ekiplerimiz sel tehdidi altında olan bütün köylerimizde çalışmalarını tamamlamış durumda. İlk önce kurtarılacak vatandaşları, hangi vatandaşı hangi personelin kurtaracağını, hangi aracın nerede görev yapacağını belirlemiş durumda. İnşallah bu yıl bir sel felaketi yaşanmaz, ama sel olması durumunda da bütün hazırlıklarımızı yapmış durumdayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 12:30:03
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 11:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?