9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Sel zarar vermedi

MUŞ'DE SEL

Muş Valisi Ali Çınar, hafta başında etkili olan su taşkınlarında maddi zarara karşılık can ve mal kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili İl Özel İdaresi 2011 yaz sezonu planlama toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Ali Çınar, su taşkınlarından dolayı 7 ev, bir okul ve Sungu Beldesi ile havaalanı arasındaki yolun etkilendiğini belirtti. Karasu Nehri'nin şiddetli yağışlardan dolayı taştığını hatırlatan Vali Çınar; "Bu sel sularından dolayı 7 evimiz, 1 okulumuz ve Sungu ile havaalanı arasındaki yolumuz sel tehdidi altında kaldı. Sel sebebiyle okulumuzda eğitim öğretim yapılamıyor. Buradaki öğrencilerimizin aynı belde içerisinde başka bir okulda eğitim öğretimlerini devam ettiriyoruz" dedi.

Suların çekilmeye başladığını vurgulayan Çınar sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ayrıca selden etkilenen 7 tane evi tahliye ettik ve o aileleri yakınlarının yanına yerleştirdik. Evlerde herhangi bir maddi hasar yok. Bugün itibariyle de sel sularında çekilmemeler var. Karasu Nehri yavaş yavaş kendi yatağına doğru çekiliyor. Selin etkilediği bölgelerimiz halen bulunmakta. Eğer yağışlar devam etmezse, selden etkilenen evlerimiz kullanılabilir hale gelir. Bu çerçevede tüm birimlerimiz üzerlerine düşen görevleri yaptılar. Vatandaşlarımızın selden en az zarar görmesini sağlayacak tedbirleri aldık. En büyük sevincimiz can ve mal kaybımızın olmamasıdır."

Karasu Islah Projesi'nin önemine de değinen Çınar "Su taşkınları Karasu Nehri'nin ıslahının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Islah çalışmaları yapılan kesimlerde herhangi bir taşkın yok ama ıslah yapılmayan bölgeler çok ciddi taşkınlar oluyor. Burada hem vatandaşlarımız olumsuz etkileniyor, hem ulaşımımız etkileniyor hem de eğitim öğretimimiz aksıyor. O bölgedeki tarım arazilerinde de tarım yapma imkanı azalıyor. Karasu Nehri'nin ıslahı ilimiz için çok önemli. Çünkü hem sel tehdidini bertaraf edeceğiz hem de tarım alanlarının kurtulmasını sağlayacağız. Bu sıkıntıları her yıl yaşıyoruz ve bunun kaderimiz olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın bu çileden kurtulması için valilik olarak yeterli ödenek bulunmak suretiyle bu ıslah çalışmasının bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Devletimizin bütçe imkanlarıyla Karasu ıslah projesine en hızlı şekilde ilerleyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak şekilde yapılacağını düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 13:39:03
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 18:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?