4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Seyyar satıcılar dolandırdı

Muş'un Varto ilçesinde seyyar satıcıların kendilerini kandırarak senet imzalatıp icra kanalı ile para istediklerini belirten 2 kadın, İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne giderek yardım istediler.

Leylek köyünde geldiklerini söyleyen Hediye Bozkurt ve Kadriye Özkur isimli kadınlar, bir şirket satıcılarının 'Yardım veriyoruz' diyerek kendilerini kandırıp imzalattıkları senetleri icraya verip para talebinde bulunduğunu iddia ettiler.

Yaşadıkları sıkıntısı Varto Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hıdır Aslan'a anlatan kadınlar, ne yapacaklarını bilemediklerini anlatarak yardım istediler. Kadınlar, bir firmadan icra işleminden önce uyarı yazısı aldıklarını, belirtilen parayı ödeyecek güçlerinin olmadığını anlattılar.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hıdır Aslan ise daha önce görev yaptığı Tüketici Hakem Heyeti'nde bu tip müracaatların çok olduğunu anlatarak "Çeşitli firmalar köylerde dolaşarak 'Size bir elektrikli süpürge vereceğiz ve üstüne de bir çamaşır makinesi hediye vereceğiz' demişler. Bazı vatandaşlara senet imzalatmışlar. Halkımız yerli esnaftan mal alınmasını ve köylerine her gelen satıcıdan mal almalarını tavsiye ediyorum" dedi. Aslan, kadınları Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaları içen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne gitmelerini söyledi.

Kadınlardan Hediye Bozkurt, "Bize yardım yapılacağını ve bunları aldığımıza dair kağıtları imzalamamız gerektiğini söyleyerek aldattılar. Okur yazar değiliz. Bizden 680 lira isteniyor. Kendim fakirim ve bu parayı ödeyecek durumda değilim" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?