3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Sıcaklar lokantacıyı da vurdu

Son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Muş'ta lokantacılar adeta sinek avlıyor. Havaların sıcak olması sebebiyle vatandaşların yağlı yemekten kaçınması ve köylülerin de tarım sezonu olması sebebiyle şehre gelmeyişi, lokantaların satışlarını büyük ölçüde etkiledi.

Muş'ta 35-40 dereceye kadar varan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sıcaklardan en çok etkilenen lokantacılar, işlerinin yüzde 75 oranında düştüğünü belirterek, büyük ölçüde zarar ettiklerini söyledi.

Muş'ta lokantacılık yapan Mehmet Şakir Aytemiş, hava sıcaklıkları sebebiyle vatandaşların lokantaların önünden bile geçmediğini belirterek, "Yaklaşık bir aydan fazla bir süredir işlerimizde büyük bir düşüş yaşanmakta. Köylülerin tarım sezonu olması sebebiyle şehre gelmemesi ve vatandaşların sıcaklardan dolayı yağlı yemekten kaçınması bizleri büyük ölçüde etkiledi. Sıcaklar sebebiyle vatandaşlar yağlı yemek yerine daha hafif yemekleri tercih ediyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 13:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSA DEMİRCİ IP: 85.99.244.xxx Tarih : 4.08.2005 13:51:19

İşler kesat demek.vay sizin halinize.şimdi siz işçilere paralarını da ödeyemezsiniz.vah vah vah!!!!Nıcesen,iyisen,gözümsen!!!!!!!!!