4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Şiddetli yağış yol çökertti

MUŞ'TA ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR

Muş'un Dere Mahallesi'nde şiddetli yağışlardan dolayı Taşo Mezarlığı ile ulaşımın sağlandığı yol çöktü.

Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi yolu trafiğe kapattı. Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz de mahalleye gelerek çöken yolda incelemelerde bulundu. Mehmet Yamaç isimli vatandaşın evine doğru çöken yolda kimsenin olmaması bir faciayı önledi.

Yolun onarılması için iki ay önce belediyeye dilekçe verdiğini söyleyen Mehmet Yamaç, şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmamasına tepki gösterdi. Mahallede çok sayıda çocuk olduğunu söyleyen Yamaç, olay anında yolda çocukların olmamasının faciayı önlediğini belirterek; "Bu yolla ilgili belediyeye iki defa dilekçe verdim. İlk dilekçeme herhangi bir cevap verilmedi, ikincisinde ise zabıta ekipleri gelerek keşif yapıp gittiler. Daha sonra da herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu yolun bir an önce yapılması gerekir. Yolda veya evin yanında çocuklar olabilirdi. Olmaması tamamen şanstır" dedi.

Bölgede çok sayıda ruhsatsız evin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede ise; "Birkaç gündür ilimizde yağışlar aralıksız devam ediyor. Yağışlardan dolayı yol çökebilir. Nitekim İstanbul ve diğer büyükşehirlerde yağışlardan dolayı meydana gelen afeti tüm dünya gördü. Yolun çöktüğü bölgede çok sayıda ruhsatsız ev var. Zamanında bunların yapılmasına izin verilmesi yanlış. Belediyenin en büyük kabahati o evlerin yapılmasına izin vermiş olmasıdır" dedi.

Mahallede kaçak evlerin yıkılması için çalışmalara başlayacaklarını belirten Başkan Dede; "Zamanında mahallede istimlak için çalışma yapmaya karar verdik ama yüksek bedel biçildi. Biz de istimlak çalışmasından vazgeçtik. Konuyu valilik makamına ileteceğiz ve o bölgede bulunan kaçak yapıların yıkılmasına karar vereceğiz. Zaten inşaat yolun 5 metre uzağında olması lazım ama orada yolun bitişiğinde ev yapılmış" diye konuştu.

Olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından yolda onarım çalışmaları başlatıldı.

MUŞ'TA ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR
MUŞ'TA ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 11:17:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 11:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?