3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Sınav Hizmetleri Merkezi geliyor

Muş Valisi İbrahim Özçimen, Orta Öğretim Kurumlar Sınavı (OKS) sonuçlarında Muş'un sondan 10. sırada yer almasının sebebinin, öğretmen açığı ve tecrübesiz öğretmenlerden kaynaklandığını söyledi. Vali Özçimen, 81 il sıralamasında geriye düşmekten kurtulmak ve ilde eğitim-öğretim kalitesini artırmak için,'Sınav Hizmetleri Merkezi' kuracaklarını belirtti.

Makamında yaptığı basın açıklamasında, OKS sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Özçimen, Muş'taki öğrencilerin diğer illerdeki rakiplerine göre başarıya ulaşmaları için gerekeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Muş'un sınavlardaki başarı sıralamasında üst sevilere çıkması için eğitim kalitesinin arttırılması gerektiğini belirten Vali Özçimen, "İlde toplam 4 bin 151 öğretmenin olması gerekirken, 2 bin 400 öğretmenimiz bulunmaktadır. Bin 700 öğretmen açığımız var. Ayrıca yeni mezun olan öğretmenler, bu bölgeye atanıyor ve stajyerlikleri bu bölgede kalkıyor. Bu bölgede tecrübeli öğretmene ihtiyaç var" dedi.

Fiziki kapasite eksikliklerinin de başarıyı olumsuz yönde etkilediğini belirten Özçimen, "Toplam 100 bin öğrencinin bulunduğu ilimizde 700 dersliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Okul öncesinde yüzde 6.8, ortaöğretimde yüzde 23 ve ilköğretimde yüzde 75 olan okullaşma oranları da başarısızlıkta önemli bir etkendir" diye konuştu.

Türkiye'nin en fakir illeri arasında olan Muş'ta dar gelirli aile çocuklarının dershaneyi tanımadan, test ve sınav taktiğini bilmeden ve zamanın iyi kullanılması gerektiğini bilmeden sınavlara girmesinin başarı sıralamasına büyük bir etki ettiğini kaydeden Özçimen, "Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 'Sınav Hizmetleri Merkezi' kurmak istiyoruz. Konuyla ilgili olarak optik okuyucu, 14 bin soruluk internet soru bankası, kitap şeklinde baskı yapan büyük baskı makinesi, karşılaştırma yapan bilgisayar programları satın alarak, öğrencilerimizi sınavlara daha iyi şekilde hazırlamaya çalışacağız. Öğrencilerimiz böylece rakipleri ile yarışacak seviyeye gelebilecek. Öğrenciler ayda bir test sınavından geçirilerek deneyim kazandırılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 13:58:12
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 11:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?