19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Sobalar yeniden kuruldu

Muş'ta kış mevsiminden kurtulduklarını sanıp ilkbahar temizliği yapan vatandaşlar havaların soğumasıyla birlikte sobalarını yeniden kurmak zorunda kaldılar.

Hava sıcaklıklarının düşmesi Muşlu vatandaşları yeniden soba kurup odun ve kömür derdi yaşatmaya başlattı.

Mayıs ayının ortalarına gelinmesine rağmen son günlerde etkili olan soğuk havalar sebebiyle kaldırılan sobalar yeniden kuruldu.

Gece ve sabah saatlerinde soğukların etkili olduğunu söyleyen vatandaşlar, mayıs ayında soba yakılmasının çok alışılmadık bir durum olduğunu söylediler.

Muş'un Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ve bahar temizliğini yapıp sobalarını kaldırdıklarını söyleyen Süphan Aytulum isimli ev hanımı, mayıs ayında ilk defa soba yaktığını belirtti.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte kaldırdıkları sobaları yeniden kurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Süphan Aytulum, "Gece soba yakmadan evde oturamıyoruz. Çünkü çok soğuk oluyor. Her yıl nisan ayının başından itibaren sobalarımı kaldırıyorduk. Bu yıl da kaldırdığımız sobaları havaların soğuması ile birlikte yeniden kurduk" dedi.

Odun ve kömür satıcılığı yapan Ramazan Çetin ise, vatandaşların yeniden odun ve kömür aldıklarını belirterek, "Havalar soğuyunca vatandaşlar gelip bir torba kömür ve kilogram işi odun alıyorlar. Gece hava soğuk olunca evlerde soba yakılmak zorunda kalınıyor" diye konuştu.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre Muş'ta hava sıcaklıkların son bir hafta içerisinde 10 ile 15 derece arasında düştüğü öğrenildi. Gece hava sıcaklıklarının 1 ile 5 derece arasında seyrettiği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 16:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?