3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

SODES protokolleri imzalandı

MUŞ'TA SODES PROTOKOLLERİ İMZALANDI

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 38 proje için imza töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Vali Erdoğan Bektaş, ilçe kaymakamları, Valilik Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Bülent Solmaz, projesi destek almaya hak kazanan kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Vali Erdoğan Bektaş, 38 projeye toplam 5 milyon 988 bin TL'lik kaynak aktarıldığını söyledi.

Paranın geldiğini belirten Vali Bektaş, SODES'e ayrılan her kuruşun zayi edilmemesi için ne lazımsa yapacaklarını kaydetti. Projelerin uygulanması üzerinde tam denetimlerinin olacağını vurgulayan Bektaş, "GAP illerine uygulanmakta olan SODES projesi ve kaynağı ilk defa DAP illerinde de uygulanmaya başlandı. Daha önceki süreci biliyorsunuz. Projeler toparlandı ve çeşitli süzgeçlerden geçtikten sonra 38 projemize 5 milyon 988 bin TL kaynak aktarıldı ve para hesabımızda. Şimdi projelerin üzerinde daha önce çeşitli müzakereler yaptık. Bunun takibini de sürdüreceğiz. Artık elimizdeki sözleşmeye göre herkes kendi sorumluluğunu yerine getirecek. Ona göre kaynağı da projelere aktarmış olacağız. Bizim projelerin uygulanması üzerinde tam denetimimiz olacak. Her aşamasında, her türlü işlerini kontrol edeceğiz. Dolayısıyla buraya ayrılan kaynağın bir kuruşunun bile zayi edilmemesi için ne lazımsa yapacağız" dedi.

İnşaat çalışmalarında aceleci davranmayacaklarını da ifade eden Bektaş, "Gelecek yıllardaki uygulamalar için bunun sağlıklı bir başlangıç olacağını umuyorum. Projesi destek gören arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Herkesin titiz davranacağını biliyorum. İnşaat sezonu bu sene biraz uzadı, ama inşaat gerektiren işlerde acele etmeyeceğiz. Mevsim sıkıntıya girdiği an işi durduracağız ve gelecek sezonda işe devam edeceğiz ki yaptığımız işler boşa gitmesin" diye konuştu.

Daha sonra 38 projenin sözleşmesi Vali Yardımcısı Okan Leblebicier ile projeyi hazırlayanlar arasında imzalandı.

MUŞ'TA SODES PROTOKOLLERİ İMZALANDI
MUŞ'TA SODES PROTOKOLLERİ İMZALANDI
MUŞ'TA SODES PROTOKOLLERİ İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 16:37:01
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 19:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?