4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Soğuk hava donduruyor

MUŞ'TA DONDURUCU HAVA

Muş'ta etkili olan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, çocuklarda kayarak eğleniyor.

Aşırı soğuklar Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde ilginç görüntüler oluştururken, kırsal kesimlerde ise çocuklar kışın tadını kayarak çıkarıyor.

 Bulanık'ta etkili olan soğuklar araç sahiplerine zor günler yaşatıyor. Şiddetli soğuklar sebebiyle ilçe genelinde onlarca araç donarken vatandaşlar araçlarını çalıştırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Gündüz eksi 8 derecenin üstünde seyreden ve geceleri eksi 20 dereceyi bulan soğuk hava sebebiyle araçlarının donmasını engellemek isteyen vatandaşlar, naylon ve brandayla araçlarını korumaya çalışıyor. Soğuklardan korunmak için naylonlarla kapatılan araçlar ilginç görüntüler oluştururken, soğukların şiddetini de gözler önüne seriyor.

Soğukların etkili bir şekilde devam ettiğini ve yaşamı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen araç sahipleri, "Soğuklar sebebiyle sabah araçlar çalışmıyor. Donan araçları sabah çalıştırmak büyük bir zorluk oluşturuyor. Araçlarımızı çalıştırmak için sabah takviye etmek zorunda kalıyoruz veya çekip tamirciye götürmek zorunda kalıyoruz. Araçlarımızın donmaması için naylonlarla ve battaniyelerle kapatmak zorunda kalıyoruz. Naylonlarla kapatılan araçlar sabah daha rahat çalışıyor. Bu sebeple araçlarımızı naylonla kapatmayı tercih ediyoruz" dedi.

Soğukların iki haftadır etkili olduğunu söyleyen Ali Tokyıldız isimli sürücü ise, her gün aracının üzerini branda ile örttüğünü söyledi. Sabahları aracın rahat çalışması için branda kullandığını ifade eden Ali Tokyıldız, "İlçemizde soğuklar etkili olmaya başladı. Ben de aracımı sabahları rahat çalıştırmak için üzerini branda ile örtüyorum. Bu şekilde aracımı sabah rahat çalıştırıyorum. Soğukların artmasıyla branda artık çözüm olmayacak" diye konuştu.

ÇOCUKLARIN KAYAK KEYFİ

Bu yıl kış mevsiminin yağışsız geçtiği Muş'ta, soğukların etkisi ile buzla kaplanan alanlar çocukların oyun sahası haline geldi. Okuldan artan zamanlarını kayarak geçiren çocuklar, kış mevsiminde iyi vakit geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Kar kalınlığının çok az olmasına rağmen kızak, bidon ve naylon parçalarının üzerinde yokuş aşağı olan alanları buz haline getirip kayak keyfi yapan çocuklar, kış mevsimini eğlenerek geçiriyor. Soğuklara aldırmadan kayak keyfi yapan çocuklar, "Kış mevsiminin en eğlenceli yanı kayabilmektir. Kartopu oynamak ve kardan adam yapmak çok fazla nasip olmadı. Çünkü kar çok az yağdı. Ama biz yokuş aşağı olan yerlerde kayma fırsatı buluyoruz. Tepelerden kaydıkça bu bölge tamamen buz haline geliyor ve çok güzel kayıyoruz. Okuldan artan zamanlarımızda sürekli olarak kayıyoruz. Hafta sonu tatillerini genellikle kayarak geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

26 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan hafta sonundan bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışından dolayı 26 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarına başladığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol İşleri Müdürü Sadrettin Tunç, kapanan köy yollarının en kısa sürede ulaşıma açılacağını söyledi.

MUŞ'TA DONDURUCU HAVA
MUŞ'TA DONDURUCU HAVA
MUŞ'TA DONDURUCU HAVA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:13:00
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 11:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?