3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Soğuk hava donduruyor

Muş'ta eksi 25 santigrat dereceyi bulan hava sıcaklıkları yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.
Son 2 gündür etkisini arttıran soğuk havalar yaşamı büyük ölçüde etkiliyor. Vatandaşların sokaklarda yürümekte bile zorlandığı Muş'ta, soğuk havalar sebebiyle çok sayıda aracın yakıt deposunun donması üzerine çalışmazken, ev ve iş yerlerinin de içme suyu şebekesi dondu. Etkili olan aşırı soğuklardan dolayı ağaçlar beyaza büründü.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklıklarının gündüz eksi 15, gece saatlerinde ise eksi 25 santigrat dereceye kadar düştüğü bildirildi. Soğuklardan dolayı yakıt depoları donan araçlarının altında ateş yakarak çalıştıran sürücüler, araçları çalıştırılmanın eziyete dönüştüğünü, duran araçların yanı sıra hareket halindeki araçların bile donarak yollarda kaldığını ifade ettiler.

İnan Aykut isimli sürücü ise "Soğuk havalar sürücülere oldukça sıkıntı oluşturuyor. Soğuktan yakıt deposunun donması sebebiyle araçların altında ateş yakarak çalıştırmak için uğraş veriyoruz. Bazı sürücüler araçlarını naylonla kapatmasına rağmen yine de donuyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 19:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?