7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Soğuk hayatı felç etti

Muş'ta etkili olan soğuklardan dolayı çok sayıda araç dondu. Bazı sürücüler, araçlarını çalıştırabilmek için ateş yakmak zorunda kalırken, yol kenarına park edilen bir araç ise soğuğun ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Kentte etkili soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda ev ve işyerinde su borularının donduğu Muşta, araçlar da çalışamaz hale geldi. Muratpaşa Mahallesi'nde yol kenarına park edilen araçtan sarkan buzlar görenleri hayretler içinde bıraktı. Tekerlekleri buzdan dolayı adeta yere yapışıp kalan araç, soğuk havanın ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, bazı araçlar da soğuk havalardan dolayı çalışmıyor. Kültür Mahallesi'nde aracını park ettikten sonra üzerini naylonla örten bir sürücü de, sabah uzun süre aracını çalıştırmak istedi. Aracını çalıştıramayan sürücü, ateş yakmak zorunda kaldı. Yaklaşık bir saat uğraşan sürücü, başarılı olamadı. Soğukların çok etkili olduğunu ifade eden Müfit Yağmur isimli sürücü; "Birkaç gün önce aracımın aküsünü değiştirdim, en kaliteli yakıtı aldım ama aracım bugün yine çalışmadı. Soğuklar oldukça etkili olduğu için aracımız çalışmıyor. Şu anda çalıştırabilmek için ateş yakıyorum ama yine de çalıştıramadım" dedi.

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Muş'ta soğuk havanın devam edeceği ve sıcaklığın en düşük eksi 23, en yüksek ise eksi 14 olacağı tahmin ediliyor. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2013 Salı 15:40:30
Güncelleme :24 Aralık 2013 Salı 15:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?