3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Soğuklara brandalı çözüm

SOĞUK HAVADAN KORUNMAK İÇİN İLGİNÇ ÖNLEMLER

Muş'ta etkili olan ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen soğuk havaya karşı vatandaşların aldıkları önlemler ilginç görüntüler oluşturuyor.

Etkili olan soğuk hava araç sahiplerine zor günler yaşatıyor. Şiddetli soğuklar sebebiyle onlarca araç donarken, vatandaşlar araçlarını çalıştırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Gündüz eksi 7 derecenin üstünde seyreden ve geceleri eksi 12 dereceyi bulan soğuk hava sebebiyle araçlarının donmasını engellemek isteyen vatandaşlar, naylon ve branda kullanıyor.

Soğuklardan dolayı aracının donduğunu söyleyen Mustafa Özmen, başka bir aracın aküsünden takviye yaptığını ama aracın yine çalışmadığını söyledi. Bir saat boyunca aracına takviye yaptığını kaydeden Mustafa Özmen, çalışmaması halinde oto tamircisine gideceğini belirtti.

 

KIRSALDA EVLERE BRANDALI ÇÖZÜM

Merkeze bağlı Şenova köyündeki vatandaşlar ise evlerini ve traktörlerini naylon brandayla örtüyor. Soğuk havanın birkaç gündür şiddetini artırdığını söyleyen Enver Karahan isimli vatandaş; "Soğuklardan dolayı köyümüzdeki vatandaşlar traktör ve evlerini naylon ve brandalarla kapatmış durumda. Birkaç gündür etkili olan soğuklardan dolayı evimizden çıkamaz duruma geldik. Biz de hem traktörlerimizi hem de evimizi naylon ve brandayla kapatıyoruz. Özellikle evleri branda ile korumamız yakıt açısından çok karlı" diye konuştu.

SOĞUK HAVADAN KORUNMAK İÇİN İLGİNÇ ÖNLEMLER
SOĞUK HAVADAN KORUNMAK İÇİN İLGİNÇ ÖNLEMLER
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 12:15:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 14:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?